Még egy határon túli fociakadémiát hoz létre a kormány

foci
2019 március 27., 19:39
comments 177

A kormány támogatja a Partiumi Labdarúgó Akadémia létrehozásának előkészítését -derült ki a szerdai Magyar Közlönyből. Első körben erre 216 millió forintot szán a kormány, de ez csak az előkészítés költsége, nem a teljes beruházásáé.

A Partiumi Labdarúgó Akadémia lesz a 10. határon túli akadémia, amit a kormány a költségvetésből támogat. Már kész a csíkszeredai, a topolyai és a dunaszerdahelyi akadémia, készül a munkácsi, sepsiszentgyörgyi, eszéki, lendvai, tervekben van a révkomáromi és rimaszombati, és most a partiumi, ami Szatmárnémetiben lesz.

Eddig évente tíz milliárd forintot fordított a kormány a határon túli fociakadémiákra. Az eszéki Mészáros Lőrinc horvátországi csapatának a magyar adófizetők pénzéből megtámogatott akadémiája lesz, Csíkszeredáról a legjobbakat egy megállapodás szerint a felcsúti Puskás Akadémia viszi el.

A szomszédos országok közül egyedül Ausztria maradt ki a magyar fociakadémia hálózatból.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt