Még egy határon túli fociakadémiát hoz létre a kormány

foci
2019 március 27., 19:39

A kormány támogatja a Partiumi Labdarúgó Akadémia létrehozásának előkészítését -derült ki a szerdai Magyar Közlönyből. Első körben erre 216 millió forintot szán a kormány, de ez csak az előkészítés költsége, nem a teljes beruházásáé.

A Partiumi Labdarúgó Akadémia lesz a 10. határon túli akadémia, amit a kormány a költségvetésből támogat. Már kész a csíkszeredai, a topolyai és a dunaszerdahelyi akadémia, készül a munkácsi, sepsiszentgyörgyi, eszéki, lendvai, tervekben van a révkomáromi és rimaszombati, és most a partiumi, ami Szatmárnémetiben lesz.

Eddig évente tíz milliárd forintot fordított a kormány a határon túli fociakadémiákra. Az eszéki Mészáros Lőrinc horvátországi csapatának a magyar adófizetők pénzéből megtámogatott akadémiája lesz, Csíkszeredáról a legjobbakat egy megállapodás szerint a felcsúti Puskás Akadémia viszi el.

A szomszédos országok közül egyedül Ausztria maradt ki a magyar fociakadémia hálózatból.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.