Hiába fellebbezett az ügyészség, a bíróság megszüntette M. Richárd letartóztatását

bűnügy
2019 április 02., 14:53
comments 443

A Dózsa György úti halálos gázolás egyik vádlottjának ügyvédje kedden közölte, hogy a Fővárosi Törvényszék helybenhagyta a Pesti Központi Kerületi Bíróság korábbi végzését, amivel, megszüntette M. Richárd letartóztatását. Vagyis nem osztották az ügyészség fellebbezését.

M. Richárd a vádlottak padján 2019. január 25-én.
photo_camera Fotó: botost/444.hu

M. Richárdot még tavaly év végén tartóztatták le, miután többször is megszegte a házi őrizetének a feltételeit azzal, hogy az orvosi látogatásai során nem csak az orvoshoz ugrott be, hanem például egy bevásárlóközpontba és a saját éttermébe is.

M.-ék már a januárban kezdődött tárgyaláson kérték a letartóztatás megszüntetését, arra hivatkozva, hogy M. szívbetegsége súlyosbodott, bármikor életveszélyes állapotba kerülhet, és életmentő műtétre van szüksége, ami márciusban meg is történt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.