Theresa May tovább halasztaná a Brexit halasztását

2019 április 2., kedd 15:43
190

Theresa May brit miniszterelnök szerint a brit EU-tagság megszűnésének további halasztására van szükség annak érdekében, hogy elkerülhető legyen a megállapodás nélküli kilépés az Európai Unióból.

Theresa May és Jeremy Corbyn Fotó: JOHN STILLWELL/AFP

Hozzátette, hogy Jeremy Corbynnal, a Munkáspárt vezetőjével dolgozna ki egy tervet arról, milyen legyen Nagy-Britannia viszonya az Európai Unióhoz. De ennek az egyezségnek mindenképpen része maradna az a kilépési terv, amit a múlt héten szavaztak le a brit képviselők. 

May azt akarja, hogy a olyan annyira rövid legyen, amennyire csak lehet, vagyis ne húzódjon túl május 22-én, így Nagy-Britanniának nem kell részt vennie az európai parlamenti választáson. 

Jelen állás  szerint a briteknek április 12-ig kell összehozniuk a kilépési tervüket, különben megállapodás nélkül repülnek az EU-ból, aminek beláthatatlan következményei lennének. 

Egyébként a kilépési dátum eredetileg március 29-e lett volna, de mivel a brit kormány semmire sem jutott, ezt a határidőt kitolták. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt