Theresa May tovább halasztaná a Brexit halasztását

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Theresa May brit miniszterelnök szerint a brit EU-tagság megszűnésének további halasztására van szükség annak érdekében, hogy elkerülhető legyen a megállapodás nélküli kilépés az Európai Unióból.

Theresa May és Jeremy CorbynFotó: JOHN STILLWELL/AFP

Hozzátette, hogy Jeremy Corbynnal, a Munkáspárt vezetőjével dolgozna ki egy tervet arról, milyen legyen Nagy-Britannia viszonya az Európai Unióhoz. De ennek az egyezségnek mindenképpen része maradna az a kilépési terv, amit a múlt héten szavaztak le a brit képviselők. 

May azt akarja, hogy a olyan annyira rövid legyen, amennyire csak lehet, vagyis ne húzódjon túl május 22-én, így Nagy-Britanniának nem kell részt vennie az európai parlamenti választáson. 

Jelen állás  szerint a briteknek április 12-ig kell összehozniuk a kilépési tervüket, különben megállapodás nélkül repülnek az EU-ból, aminek beláthatatlan következményei lennének. 

Egyébként a kilépési dátum eredetileg március 29-e lett volna, de mivel a brit kormány semmire sem jutott, ezt a határidőt kitolták. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.