Theresa May tovább halasztaná a Brexit halasztását

eu
2019 április 02., 15:43
comments 189

Theresa May brit miniszterelnök szerint a brit EU-tagság megszűnésének további halasztására van szükség annak érdekében, hogy elkerülhető legyen a megállapodás nélküli kilépés az Európai Unióból.

Theresa May és Jeremy Corbyn
photo_camera Theresa May és Jeremy Corbyn Fotó: JOHN STILLWELL/AFP

Hozzátette, hogy Jeremy Corbynnal, a Munkáspárt vezetőjével dolgozna ki egy tervet arról, milyen legyen Nagy-Britannia viszonya az Európai Unióhoz. De ennek az egyezségnek mindenképpen része maradna az a kilépési terv, amit a múlt héten szavaztak le a brit képviselők. 

May azt akarja, hogy a olyan annyira rövid legyen, amennyire csak lehet, vagyis ne húzódjon túl május 22-én, így Nagy-Britanniának nem kell részt vennie az európai parlamenti választáson. 

Jelen állás  szerint a briteknek április 12-ig kell összehozniuk a kilépési tervüket, különben megállapodás nélkül repülnek az EU-ból, aminek beláthatatlan következményei lennének. 

Egyébként a kilépési dátum eredetileg március 29-e lett volna, de mivel a brit kormány semmire sem jutott, ezt a határidőt kitolták. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.