Trump azt mondja, nem olvasta el a Mueller-jelentést, de tudja, hogy tisztázta őt

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Az Amerikai Egyesült Államok 45. elnöke szombat reggel jó szokásához híven twitterezni kezdett. Azt írta, nem olvasta el a teljes Mueller-jelentést, pedig minden joga megvan hozzá, de tudja, hogy nem volt összejátszás az oroszokkal. Robert Muellert és az embereit Trump-gyűlölő demokratáknak nevezte, akik két évet és 30 millió dollárt kaptak, de nem találtak semmit. Szerinte mindegy, milyen bizonyítékokat kapnak a demokraták, „SOSEM lesznek elégedettek”.

Fotó: Saul Loeb/AFP

Mivel Trump igazságügyi minisztere, William Barr eddig csak egy pár oldalas összefoglalót tett közzé, a demokrata képviselők akár bíróság elé is vihetik az ügyet. Próbálják elérni a nyilvánosságra hozatalt, de a republikánusok többször is leszavazták őket. A jelentésről bővebben itt írtunk(Slate)

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.