97 illegálisan elfogott bálna szabadon engedését tervezi Oroszország

Az orosz hatóságok meghívására Oroszország távol-keleti részébe utazott Jean-Michel Cousteau tengerkutató és szakértőcsapata, hogy segítsenek visszaengedni a szabadba 97 , illegálisan fogságba ejtett bálnát. Az oroszok célja, hogy az állatokat képessé tegyék a szabadban is a túlélésre, mert attól tartanak, a hosszú fogság miatt elszoktak a vad élettől.

A bálnák állapota sem kielégítő, éppen ezért az ügyet széleskörű nemzetközi figyelem kísérte. Oroszországban személyesen Vlagyimir Putyin elnök is többször beszélt a helyzetről, az orosz ügyészség pedig vádat emelt 4 cég ellen, amik a bálnál fogságba ejtéséért felelősek. Az állatokat feltételezhetően kínai vidámparkoknak akarták eladni.

Cousteau-t az orosz Tengermelléki határterület kormányzója fogadta Vlagyivosztokban, és közös sajtótájékoztatójukon elmondták, hogy az állatok elengedésére valószínűleg nyárig kell majd várni, és orosz tudósok szerint a bálnák rehabilitációja 300 millió rubelbe, azaz kb. 1,3 milliárd forintba kerülhet. A kormányzó elmondta, az akciót az orosz hatóságok szeretnék nemzetközi együttműködésben, a lehető legnyitottabban elvégezni. (AP)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.