Benedek pápa rájött, mi áll a papi gyermekzaklatások mögött: a 60-as évek szexuális forradalma

A nyugdíjas XVI. Benedek pápa levelet írt a német katolikus magazinnak, a Klerusblattnak, és ebben arról értekezik, hogy a papok által elkövetett szexuális zaklatásoknak a 60-as évek szexuális forradalma az oka. Ez vezetett ugyanis oda, hogy a katolikus intézményekben elterjedjen a homoszexualitás.

A visszavonult pápa szerint a pedofília nem volt jelen egészen a 80-as évekig, és “Isten hiánya” az okozója. A levélben Benedek azt írja, hogy a 60-as években az addigi normának számító szexuális erkölcsök teljesen összeomlottak. Ez hatással volt a papokra, “homoszexuális klikkek” alakultak ki a szemináriumokon. A megoldás a nyugdíjas pápa szerint az, hogy megint “Istennek tetsző” életet kell élni.

Fotó: DANIEL KARMANN/dpa Picture-Alliance/AFP

XVI. Benedek volt 600 év után az első pápa, aki visszavonult a hivatásából 2013-ban. Őt követte Ferenc pápa, aki éppen idén hirdetett harcot a gyermekzaklatások ellen, még az ügyeket eltussoló püspököket is felelősségre vonná.

Amúgy a magyar püspöki kar elnöke, Veres András is valami hasonlót mondott, amikor azt fejtegette pár napja, hogy a liberalizmus miatt molesztálnak olyan sok gyereket a papok. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.