Benedek pápa rájött, mi áll a papi gyermekzaklatások mögött: a 60-as évek szexuális forradalma

külföld
2019 április 11., 14:27
comments 379

A nyugdíjas XVI. Benedek pápa levelet írt a német katolikus magazinnak, a Klerusblattnak, és ebben arról értekezik, hogy a papok által elkövetett szexuális zaklatásoknak a 60-as évek szexuális forradalma az oka. Ez vezetett ugyanis oda, hogy a katolikus intézményekben elterjedjen a homoszexualitás.

A visszavonult pápa szerint a pedofília nem volt jelen egészen a 80-as évekig, és “Isten hiánya” az okozója. A levélben Benedek azt írja, hogy a 60-as években az addigi normának számító szexuális erkölcsök teljesen összeomlottak. Ez hatással volt a papokra, “homoszexuális klikkek” alakultak ki a szemináriumokon. A megoldás a nyugdíjas pápa szerint az, hogy megint “Istennek tetsző” életet kell élni.

photo_camera Fotó: DANIEL KARMANN/dpa Picture-Alliance/AFP

XVI. Benedek volt 600 év után az első pápa, aki visszavonult a hivatásából 2013-ban. Őt követte Ferenc pápa, aki éppen idén hirdetett harcot a gyermekzaklatások ellen, még az ügyeket eltussoló püspököket is felelősségre vonná.

Amúgy a magyar püspöki kar elnöke, Veres András is valami hasonlót mondott, amikor azt fejtegette pár napja, hogy a liberalizmus miatt molesztálnak olyan sok gyereket a papok. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt