A DK törvényt módosítana, mert a Pesti Srácok befotózott Nagy Blanka szoknyája alá, és a lap munkatársa ezen pörgött

politika
2019 április 15., 14:05
comments 820

A Demokratikus Koalíció vasárnap bedurrantott az EP-választási kampányát, és az eseményről Pilhál Tamás az orbánista Pesti Srácoktól kiposztolta lap egyik fotójót a Facebook-oldalára, amin kicsit be lehet látni a fideszes média legújabb főellensége, a már az ellenőrzőjében található jegyekkel is támadott, 19 éves Nagy Blanka szoknyája alá.

A kép Nagy Blankáról a Pesti Srácok cikkében. A képet a fotógalériából azóta eltávolították.
photo_camera A kép Nagy Blankáról a Pesti Srácok cikkében. A képet a fotógalériából azóta eltávolították. Fotó: Pesti Srácok

Pilhál azt írta a képhez, hogy „Trágárka villant - A magyar Sharon Stone, avagy Elemi ösztön a Szemkilövetőpártban”. A poszt miatt hétfő délután sajtóközleményben jelentette be a DK, hogy törvénymódosítást kezdeményeznek az ügyben. Mint írták:

„A Demokratikus Koalíció törvényjavaslatot nyújt be a parlamentben, hogy többé egy nőt se alázhassanak meg aljas módon elkészített fotóval. Mi, európai magyarok a már létező és alkalmazott brit példa alapján javasoljuk, hogy legyen büntethető ha valakinek a hozzájárulása nélkül szexuális visszaélés vagy az illető megalázása céljából képet készítenek ruha alatti fehérneműjéről.”

A Pesti Srácok vasárnapi cikkében már nincs nyoma a fotónak, aminek a közlését külön posztban magyarázta a volt kommunista Stefka István vezette lap. Pilhál néhány órája még egy elemi ösztönös mémet is ráküldött a témára.

Az Index megkérdezte a Fidesz sajtóosztályát, támogatnának-e egy ilyen törvényjavaslatot.

Nagy-Britanniában egyébként idén tavasztól már bűncselekménynek számít a nők szoknyája alá befényképezni, és akár 2 éves börtönbüntetés is járhat érte.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.