A DK törvényt módosítana, mert a Pesti Srácok befotózott Nagy Blanka szoknyája alá, és a lap munkatársa ezen pörgött

2019 április 15., hétfő 14:05
825

A Demokratikus Koalíció vasárnap bedurrantott az EP-választási kampányát, és az eseményről Pilhál Tamás az orbánista Pesti Srácoktól kiposztolta lap egyik fotójót a Facebook-oldalára, amin kicsit be lehet látni a fideszes média legújabb főellensége, a már az ellenőrzőjében található jegyekkel is támadott, 19 éves Nagy Blanka szoknyája alá.

A kép Nagy Blankáról a Pesti Srácok cikkében. A képet a fotógalériából azóta eltávolították. Fotó: Pesti Srácok

Pilhál azt írta a képhez, hogy „Trágárka villant - A magyar Sharon Stone, avagy Elemi ösztön a Szemkilövetőpártban”. A poszt miatt hétfő délután sajtóközleményben jelentette be a DK, hogy törvénymódosítást kezdeményeznek az ügyben. Mint írták:

„A Demokratikus Koalíció törvényjavaslatot nyújt be a parlamentben, hogy többé egy nőt se alázhassanak meg aljas módon elkészített fotóval. Mi, európai magyarok a már létező és alkalmazott brit példa alapján javasoljuk, hogy legyen büntethető ha valakinek a hozzájárulása nélkül szexuális visszaélés vagy az illető megalázása céljából képet készítenek ruha alatti fehérneműjéről.”

A Pesti Srácok vasárnapi cikkében már nincs nyoma a fotónak, aminek a közlését külön posztban magyarázta a volt kommunista Stefka István vezette lap. Pilhál néhány órája még egy elemi ösztönös mémet is ráküldött a témára.

Az Index megkérdezte a Fidesz sajtóosztályát, támogatnának-e egy ilyen törvényjavaslatot.

Nagy-Britanniában egyébként idén tavasztól már bűncselekménynek számít a nők szoknyája alá befényképezni, és akár 2 éves börtönbüntetés is járhat érte.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt