Magyar-orosz szándéknyilatkozatokat írtak alá Szocsiban

2019 április 15., hétfő 14:27
82

Szándéknyilatkozatokat írt alá az MVM Zrt. és a Rusatom Service Rt., illetve a Dunaújvárosi Egyetem és a Rusatom Nemzetközi Hálózat Szocsiban, a XI. Atomexpón.

Az MVM Zrt. és a Rusatom Service Rt., a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern tagvállalata vegyesvállalat alapításáról írt alá részletes szándéknyilatkozatot (term sheet), ami szerint mindkét alapító azonos, 50-50 százalékos tulajdoni hányaddal rendelkezik majd, és az új vegyes vállalat erőműveknek (atom- és hagyományos hőerőműveknek) nyújt majd karbantartási szolgáltatást.

A Roszatom nemzetközi szervezete, a Rusatom Nemzetközi Hálózat és a Dunaújvárosi Egyetem között létrejött együttműködési szándéknyilatkozat alapot teremt a két fél együttműködéséhez a tudományos képzés területén. Az együttműködés kiterjed előadások, szemináriumok szervezésére és lebonyolítására, közös tananyagok létrehozására, diákcsereprogramok kezdeményezésére orosz egyetemekkel és egyéb területekkel. Arról is megegyeztek, hogy a Dunaújvárosi Egyetemen megvizsgálják az atomenergetikai ipari szakemberek képzését célzó szak indításának lehetőségét.

A Honfoglalás 2000 egyesület Paks 2-párti tüntetése Illusztráció: Botos Tamás/444

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. Alkotó Energia programja az Atomexpo Awards díjátadó gálán fődíjat kapott a lakossági kommunikáció kategóriában, ahol 14 jelöltből végzett az első helyen. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt