Vida József megvenné a TV2 Média Csoport Zrt.-t

A médiapiacon bővítené magán üzleti érdekeltségeit Vida József. Az üzletember az MTI-vel közölte: megbízottjai útján előrehaladott tárgyalásokat folytat a TV2 Média Csoport Zrt. megvásárlásáról.

A 14 társadóval rendelkező kereskedelmi csatornahálózat az ügylettel az Abraham Goldmann Bizalmi Vagyonkezelő cégéhez kerülne – közölte a bankár-közgazdász. A tárgyalások előrehaladásától és eredményétől függően a tranzakció júniusban zárulhat le – mondta.

Az ügyletet üzleti titokként kezelik, így a tárgyalások lezárásáig a felek nem kívánnak bővebb tájékoztatást adni, de haladéktalanul megteszik, ha a tranzakció eredménnyel zárul – közölte.

Varga Mihály pénzügyminiszter beszél a Magyar Bankszövetség éves testületi ülésén az Unicredit Bank székházában 2018. április 20-án. A képen a jobb szélen ül Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója.Fotó: Kovács Attila/MTI/MTVA

Vida József a Takarékbank Zrt. elnök-vezérigazgatója. A magánbefektetései a pénzügyi szektortól, a banki informatikán át az ingatlanbefektetésekig és a pénzügyi tanácsadásig terjednek. Vida a 15. legbefolyásosabb hazai üzleti döntéshozó a Manager Magazin 2018 júniusában felállított TOP 101-es listáján. (MTI)