7,7 milliárd forintba kerül az országnak a Budapestről rajtoló Giro d'Italia

sport
2019 április 16., 6:25
comments 256
photo_camera Menczer Tamás Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelõs államtitkár, Mauro Vegni, a Giro d’Italia versenyigazgatója, Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán fõpolgármester-helyettes, Paolo Bellino, a Giro d’Italiát szervezõ RCS Sport ügyvezetõ igazgatója, Szabó Tünde sportért felelõs államtitkár, Révész Máriusz aktív Magyarországért felelõs kormánybiztos és Nagy Zsigmond, a Magyar Olimpiai Bizottság volt nemzetközi igazgatója bejelentik Budapest győzelmét Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Hétfőn jelentették be, hogy 2020-ban Budapestről rajtol el a világ egyik leghíresebb országúti kerékpáros körversenye, a 103. Giro d'Italia, és Magyarországon rendezik meg a verseny első három szakaszát is. 

A kormány és a fővárosi is nagyon büszke rá, hogy megszerezte az indulási jogot: Szabó Tünde sportért felelős államtitkártól Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán (!) főpolgármester-helyettesig mindenki nagyon elégedetten nyilatkozott a szervezőkkel zajlott tárgyalásokról. 

A napi.hu kedden megírta azt is, mibe kerül ez a magyar adófizetőknek. A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma 7,7 milliárd forintot kap a központi költségvetésből arra, hogy megszervezzék az eseményt. 

„Az idei költségvetést terhelő 2,2 milliárd forintból április 26-ig  1,6 milliárdot kell folyósítani a tárca részére a pénzügyminiszternek. A maradék 600 millió forinthoz a felmerülés ütemében juthat hozzá. A jövő évi költségvetésben pedig 5,5 milliárd forintot kell majd beterveznie erre a célra, a pénzügyminiszternek és az emberi erőforrások miniszterének ” - írja a gazdasági lap.

Hétfőn írtunk arról, hogy sajtóhírek szerint a  versenyért Marseille is versenyben volt, ők 3-6 millió eurót szántak volna a rajtra, azaz nagyjából 1-2 milliárd forintot. Magyarország majdnem 8-at beletesz, és el is nyerte az indulást. 

Tavay Izraelből indult a Giro, becslések szerint Izrael (illetve Jeruzsálem) 12-16 millió eurót, azaz nagyjából 5 milliárd forint körüli összeget fizetett ezért a szervezőknek. (napi.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt