Rómeó és Júlia előadással tér vissza a zaklatással vádolt Kerényi Miklós Gábor

MŰVÉSZET
2019 április 16., 06:30
comments 131
photo_camera Kerényi Miklós Gábor  Forrás: Facebook/Operettszínház

Facebook-oldalán, sírástól fojtogatva számolt be arról az Operettszínházból eltávolított Kerényi Miklós Gábor, hogy ismét rendezhet. 

A zaklatással vádolt rendező az Arénában térhet vissza a Rómeó és Júliával, amit szeptember 14-én mutatnak be „ egy igazán ütős, sztárokban és ifjú tehetségekben gazdag szereposztással”. Kerényi szerint már szerződése van az előadáshoz, ami számára testhezálló feladat. 

Kerényi, aki Minszkből posztolt, azt írta, hogy rengeteg munkája van, bemutatók várnak rá külföldön és odahaza is, továbbá „tanítványok színházakban és az egyetemeken. És… mindezen túl a család. Unokák, és gyerekek”.

Azt írta még Kerényi, hogy az elmúlt másfél évben önvizsgálatot tartott, szembenézett önmagával, és a helyzettel, amibe taszították. 

„Lassan kisüt a nap. Vannak még rosszakarók, féltékenyek, akik örültek, hogy esetleg eltűnök a palettáról, és vannak bőven, akit félrevezetnek, negatívan befolyásolnak. Semmi baj…a dolognak lassan vége lesz. Mint ahogy az életnek is” - írta. 

Március elején kiderült, hogy Kerényi rendezi Pintér Tibor A szabadság vándorai c. musical-jét is.

A színházi rendezőt 2017 őszén küldték el az Operettszínházból, miután több tanítványa úgy nyilatkozott, hogy a rendező zaklatta őket. Nyolc hónapnyi fizetéssel távozott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.