Az ukrán humorista-elnöknek gratulált a magyar humorista-elnök

politika
2019 április 23., 13:04
comments 79

Levélben gratulált Áder János köztársasági elnök Volodimir Zelenszkijnek, Ukrajna megválasztott elnökének – közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal.

A levélben Áder János gratulált a „nagy fölénnyel elért” választási győzelemhez, és közölte: Magyarországnak rendkívül fontos, hogy legnagyobb szomszédja stabil, demokratikus és virágzó állam legyen. Áder azt írta:

„A magyar nép mindig rokonszenvvel követte, és tevőlegesen is támogatta az ukrán nemzet törekvéseit a független, az európai értékrend szerinti működő, a népek és nemzetiségek harmonikus együttélését biztosító ország felépítésére.”

A levélben bizodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az új elnök beiktatása új és ígéretes fejeztet nyit a két ország kapcsolataiban, aminek az alakításában továbbra is „hídépítő szerep” illeti meg a kárpátaljai magyarságot és a magyarországi ukrán közösséget.

Sztolyka Zoltán helyi polgármester, Áder János és Gombos Miklós nyugalmazott iskolaigazgató (b-j) a rozsályi önfenntartó település gazdálkodását bemutató beszélgetésen a falu művelődési házában 2017. május 30-án.
photo_camera Balról jobbra: Sztolyka Zoltán polgármester, Áder és Gombos Miklós nyugalmazott iskolaigazgató az önfenntartó település gazdálkodásáról szóló beszélgetésen a rozsályi művelődési házban 2017-ben. Fotó: Balázs Attila/MTI/MTVA

Áder megerősítette: kész az együttműködésre a megválasztott elnökkel, és bízik abban, hogy az államfői dialógus felújításával személyesen is hozzá tudnak majd járulni a magyar-ukrán kapcsolatok szorosabbra fűzéséhez.

Volodimir Zelenszkij eddig humorista volt, Áder János hivatalos nem, de azért ő is nagy nevettető(via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.