Az ukrán humorista-elnöknek gratulált a magyar humorista-elnök

2019 április 23., kedd 13:04
84

Levélben gratulált Áder János köztársasági elnök Volodimir Zelenszkijnek, Ukrajna megválasztott elnökének – közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal.

A levélben Áder János gratulált a „nagy fölénnyel elért” választási győzelemhez, és közölte: Magyarországnak rendkívül fontos, hogy legnagyobb szomszédja stabil, demokratikus és virágzó állam legyen. Áder azt írta:

„A magyar nép mindig rokonszenvvel követte, és tevőlegesen is támogatta az ukrán nemzet törekvéseit a független, az európai értékrend szerinti működő, a népek és nemzetiségek harmonikus együttélését biztosító ország felépítésére.”

A levélben bizodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az új elnök beiktatása új és ígéretes fejeztet nyit a két ország kapcsolataiban, aminek az alakításában továbbra is „hídépítő szerep” illeti meg a kárpátaljai magyarságot és a magyarországi ukrán közösséget.

Balról jobbra: Sztolyka Zoltán polgármester, Áder és Gombos Miklós nyugalmazott iskolaigazgató az önfenntartó település gazdálkodásáról szóló beszélgetésen a rozsályi művelődési házban 2017-ben. Fotó: Balázs Attila/MTI/MTVA

Áder megerősítette: kész az együttműködésre a megválasztott elnökkel, és bízik abban, hogy az államfői dialógus felújításával személyesen is hozzá tudnak majd járulni a magyar-ukrán kapcsolatok szorosabbra fűzéséhez.

Volodimir Zelenszkij eddig humorista volt, Áder János hivatalos nem, de azért ő is nagy nevettető(via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt