Ukrajnában találtak meg egy Franciaországban ellopott Paul Signac-festményt

2019 április 23., kedd 16:10
30

Az ukrán hatóságok Kijevben megtalálták, és lefoglalták Paul Signac francia impresszionista festő festményét, amit tavaly az észak-franciaországi Nancy múzeumából loptak el.

Fotó: Szergej Szupinkszkij/AFP

„A közeljövőben visszaadhatjuk a múzeumnak a festményt” – mondta Arszen Avakov ukrán belügyminiszter, amikor a francia nagykövet, Isabelle Dumont társaságában bemutatta Signac Rochelle kikötője című festményét, aminek az értékét a szakértők 1,5 millió euróra becsülik.

Az 1915-ben készült olajképet tavaly lopták el Nancy Szépművészeti Múzeumából. Az elkövetők mind ukránok voltak, letartóztatták őket – közölte Szerhij Knyazjev rendőrfőnök. A festményt egy kijevi lakásban találták meg, az egyik elkövetőé lehet, őt egy ékszerész meggyilkolásával is vádolják.

Szerhij Tyihonov, a rendőrség egy másik illetékese azt mondta, a festmény utáni nyomozás során több másik műalkotást is találtak.

Knyazjev szerint az ukrán hatóságok együttműködtek az osztrák kollégáikkal a bűnbanda felgöngyölítésében, ami Bécsben ellopta egy másik impresszionista festő, Auguste Renoir egyik festményét. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt