Ukrajnában találtak meg egy Franciaországban ellopott Paul Signac-festményt

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az ukrán hatóságok Kijevben megtalálták, és lefoglalták Paul Signac francia impresszionista festő festményét, amit tavaly az észak-franciaországi Nancy múzeumából loptak el.

Fotó: Szergej Szupinkszkij/AFP

„A közeljövőben visszaadhatjuk a múzeumnak a festményt” – mondta Arszen Avakov ukrán belügyminiszter, amikor a francia nagykövet, Isabelle Dumont társaságában bemutatta Signac Rochelle kikötője című festményét, aminek az értékét a szakértők 1,5 millió euróra becsülik.

Az 1915-ben készült olajképet tavaly lopták el Nancy Szépművészeti Múzeumából. Az elkövetők mind ukránok voltak, letartóztatták őket – közölte Szerhij Knyazjev rendőrfőnök. A festményt egy kijevi lakásban találták meg, az egyik elkövetőé lehet, őt egy ékszerész meggyilkolásával is vádolják.

Szerhij Tyihonov, a rendőrség egy másik illetékese azt mondta, a festmény utáni nyomozás során több másik műalkotást is találtak.

Knyazjev szerint az ukrán hatóságok együttműködtek az osztrák kollégáikkal a bűnbanda felgöngyölítésében, ami Bécsben ellopta egy másik impresszionista festő, Auguste Renoir egyik festményét. (MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.