Hollandiában kerítéseket emelnek a turisták ellen, mert állandóan letapossák a tulipánokat szelfizés közben

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Akadályokat, kerítéseket húznak fel a virágföldjeik elé a holland gazdák, akiknek elegük van abból, hogy a turisták a legjobb szpotot keresve betrappolnak a tulipánföldekre - letaposva a virágokat -, hogy szelfizhessenek.

Van, hogy ugrándoznak a virágföldeken, és van, hogy simán ráfekszenek a virágokra fényképkészítés közben.

Fotó: Goncalo Silva/NurPhoto

Simon Pennings, egy Noordwijkerhout közeli gazda volt az egyik első, aki kerítést húzott fel a virágföldje mellé. “Annyira nemtörődömök” - mondta Pennings. Hozzátette, hogy szerinte ez szégyen, és jelentős anyagi kárt okoz neki, tavaly egyedül 10 ezer eurót. Pedig amúgy szép és vicces dolog lenne a virágokkal való fényképeszkedés, csak nem így.

Fotó: Goncalo Silva/NurPhoto

A helyi turisztikai iroda egyik munkatársa, Nicole van Lieshout 40 másik emberrel azon dolgozik, hogy felvilágosítsa a turistákat, hogy ez így nem oké. “Egyre többen érkeznek és azt hiszik, hogy ezek a virágföldek értük vannak. Mindenki a tökéletes szelfit akarja, táncolva vagy elfeküdve a virágok között, hogy aztán megoszthassák mindenkivel” - mondta. Nem akarják elüldözni az embereket, de meg kell érteniük, hogy csak a virágföldek széléről szabad fotózni.

Hasonló eset történt pár hete Kaliforniában is, akkor egy ritka természeti jelenséget tettek tönkre a felelőtlen szelfizők.(Guardian)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.