Hollandiában kerítéseket emelnek a turisták ellen, mert állandóan letapossák a tulipánokat szelfizés közben

külföld
2019 április 24., 12:35
comments 204

Akadályokat, kerítéseket húznak fel a virágföldjeik elé a holland gazdák, akiknek elegük van abból, hogy a turisták a legjobb szpotot keresve betrappolnak a tulipánföldekre - letaposva a virágokat -, hogy szelfizhessenek.

Van, hogy ugrándoznak a virágföldeken, és van, hogy simán ráfekszenek a virágokra fényképkészítés közben.

photo_camera Fotó: Goncalo Silva/NurPhoto

Simon Pennings, egy Noordwijkerhout közeli gazda volt az egyik első, aki kerítést húzott fel a virágföldje mellé. “Annyira nemtörődömök” - mondta Pennings. Hozzátette, hogy szerinte ez szégyen, és jelentős anyagi kárt okoz neki, tavaly egyedül 10 ezer eurót. Pedig amúgy szép és vicces dolog lenne a virágokkal való fényképeszkedés, csak nem így.

photo_camera Fotó: Goncalo Silva/NurPhoto

A helyi turisztikai iroda egyik munkatársa, Nicole van Lieshout 40 másik emberrel azon dolgozik, hogy felvilágosítsa a turistákat, hogy ez így nem oké. “Egyre többen érkeznek és azt hiszik, hogy ezek a virágföldek értük vannak. Mindenki a tökéletes szelfit akarja, táncolva vagy elfeküdve a virágok között, hogy aztán megoszthassák mindenkivel” - mondta. Nem akarják elüldözni az embereket, de meg kell érteniük, hogy csak a virágföldek széléről szabad fotózni.

Hasonló eset történt pár hete Kaliforniában is, akkor egy ritka természeti jelenséget tettek tönkre a felelőtlen szelfizők.(Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.