Hollandiában kerítéseket emelnek a turisták ellen, mert állandóan letapossák a tulipánokat szelfizés közben

Akadályokat, kerítéseket húznak fel a virágföldjeik elé a holland gazdák, akiknek elegük van abból, hogy a turisták a legjobb szpotot keresve betrappolnak a tulipánföldekre - letaposva a virágokat -, hogy szelfizhessenek.

Van, hogy ugrándoznak a virágföldeken, és van, hogy simán ráfekszenek a virágokra fényképkészítés közben.

Fotó: Goncalo Silva/NurPhoto

Simon Pennings, egy Noordwijkerhout közeli gazda volt az egyik első, aki kerítést húzott fel a virágföldje mellé. “Annyira nemtörődömök” - mondta Pennings. Hozzátette, hogy szerinte ez szégyen, és jelentős anyagi kárt okoz neki, tavaly egyedül 10 ezer eurót. Pedig amúgy szép és vicces dolog lenne a virágokkal való fényképeszkedés, csak nem így.

Fotó: Goncalo Silva/NurPhoto

A helyi turisztikai iroda egyik munkatársa, Nicole van Lieshout 40 másik emberrel azon dolgozik, hogy felvilágosítsa a turistákat, hogy ez így nem oké. “Egyre többen érkeznek és azt hiszik, hogy ezek a virágföldek értük vannak. Mindenki a tökéletes szelfit akarja, táncolva vagy elfeküdve a virágok között, hogy aztán megoszthassák mindenkivel” - mondta. Nem akarják elüldözni az embereket, de meg kell érteniük, hogy csak a virágföldek széléről szabad fotózni.

Hasonló eset történt pár hete Kaliforniában is, akkor egy ritka természeti jelenséget tettek tönkre a felelőtlen szelfizők.(Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.