Hollandiában kerítéseket emelnek a turisták ellen, mert állandóan letapossák a tulipánokat szelfizés közben

Akadályokat, kerítéseket húznak fel a virágföldjeik elé a holland gazdák, akiknek elegük van abból, hogy a turisták a legjobb szpotot keresve betrappolnak a tulipánföldekre - letaposva a virágokat -, hogy szelfizhessenek.

Van, hogy ugrándoznak a virágföldeken, és van, hogy simán ráfekszenek a virágokra fényképkészítés közben.

Fotó: Goncalo Silva/NurPhoto

Simon Pennings, egy Noordwijkerhout közeli gazda volt az egyik első, aki kerítést húzott fel a virágföldje mellé. “Annyira nemtörődömök” - mondta Pennings. Hozzátette, hogy szerinte ez szégyen, és jelentős anyagi kárt okoz neki, tavaly egyedül 10 ezer eurót. Pedig amúgy szép és vicces dolog lenne a virágokkal való fényképeszkedés, csak nem így.

Fotó: Goncalo Silva/NurPhoto

A helyi turisztikai iroda egyik munkatársa, Nicole van Lieshout 40 másik emberrel azon dolgozik, hogy felvilágosítsa a turistákat, hogy ez így nem oké. “Egyre többen érkeznek és azt hiszik, hogy ezek a virágföldek értük vannak. Mindenki a tökéletes szelfit akarja, táncolva vagy elfeküdve a virágok között, hogy aztán megoszthassák mindenkivel” - mondta. Nem akarják elüldözni az embereket, de meg kell érteniük, hogy csak a virágföldek széléről szabad fotózni.

Hasonló eset történt pár hete Kaliforniában is, akkor egy ritka természeti jelenséget tettek tönkre a felelőtlen szelfizők.(Guardian)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.