Nézze meg, hogy mennyi pénz ment a látványsportokra az államkassza helyett!

POLITIKA
2019 április 25., 08:06
comments 128

A 24.hu készített összeállítást a TAO rendszerben kifizetett milliárdokról. Ennek az állami programnak a keretében a különböző cégek a társasági adó egy részét nem az államkasszába fizetik, hanem látványsportokat, focit, kézilabdát, kosárlabdát, stb. támogathatnak belőle.

A rendszer beindítása óta összesen 658 milliárd forint került így a klubokhoz az államkassza helyett.

A legnagyobb nyertes az 1800 lakosú Felcsút focicsapata, ők egyedül 24,9 milliárd támogatást húztak be. Utánuk következik a veszprémi kézilabda 5,5 milliárd forint támogatással, a harmadik a siófoki kézilabda 4,5 milliárd forinttal (ott ugye annyira bejött a pénzeső, hogy nemzetközi kupadöntőben jutó Balaton parti csapatban pár hete már egyetlen magyar játékos sem játszott). A támogatottak között az ötödik helyre a mezőkövesdi focicsapat is felfért.

2011 óta messze a fociba került a legtöbb pénz, 275 milliárd forint a második helyen a kézilabda áll 150 milliárd forinttal, a harmadikon a kosárlabda 96 milliárddal.

További nyugtalanító adatok a 24.hu-n.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.