Odaragasztották magukat a londoni tőzsde épületéhez a radikális brit környezetvédők

A környezetvédő aktivisták eltorlaszolták a bejáratot, nem csak az épülethez ragasztották oda magukat, de egymáshoz is - írja a BBC. A tiltakozók korábban azt mondták, akciók a csütörtöki nappal véget érnek. Az Extinction Rebellion névre keresztelt brit klímamozgalom aktivistái április 15. óta folyamatosan tüntetnek, tevékenységük komoly felfordulást okozott a tömegközlekedésben. A tiltakozások kezdete óta több mint 1000 embert tartóztattak le. Támogatottságuk az utóbbi időben jelentősen megnőtt, a mozgalomnak pár nap leforgása alatt 30 ezer új támogatója vagy önkéntese lett. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.