272 szavazatszámláló halt bele a pihenés nélküli számolásba Indonéziában

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Nagyon szomorú és meghökkentő adatot közölt az indonéz választási bizottság: eddig 272 munkatársuk halt bele a rengeteg túlórába, az utóbbi tíz napban. További 1878  munkatársuk pedig megbetegedett.

Indonéziában április 16-án tartottak választásokat, és az ország történetében először egyszerre választottak elnököt, parlamentet, tartományi és önkormányzati vezetőket is, hogy spóroljanak a költségeken. A szavazatszámlálók óriási terheire azonban nem készültek fel.

A 193 millió választópolgár 80 százaléka szavazott, és mindenki öt szavazólapot kapott, vagyis összesen 792 millió szavazatot kell összeszámolni. A munkát kézzel végzik szerte az országban, a 800 ezer szavazóköri eredmény összesítését is papíron számolják ki. 

Így szállították az urnákat a legeldugottabb vidékekre.Fotó: DAENG MANSUR/AFP

Nem csoda, hogy az országos jelentőségű választások (elnök és parlament) nincs még végeredménye, és ugyan számolást április 17-én kezdték, a hivatalos végeredményt csak május 22-re ígérik. A munkába így is tönkrementek nagyon sokan, mert szinte semmit sem tudtak pihenni a szavazatszámlálók. 

A választás eredményét a legnagyobb ellenzéki párt egyébként máris vitatja, és ketten is győztesnek tekintik magukat az elnök-jelöltek közül. (reuters)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.