Hetek óta nem működik a lift a mátészalkai kórházban, kézben viszik a lépcsőn a mozgásképtelen betegeket a dolgozók

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A meghibásodást azonnal jeleztük az üzemeltető cégnek, ami megrendelte a szükséges alkatrészt Ukrajnából, ami azonban még nem érkezett meg. Ez a kórháztól független tényező.

- ezt mondták a métászalkai kórházban a Blikknek, amikor arról érdeklődtek, hogy miért nem működik hetek óta a lift. A lap arról ír, hogy a mozgásképtelen betegeket és az ebédet is kézben kell vinniük a lépcsőkön a kórház dolgozóinak. Egy beteg hozzátartozója arról beszélt, hogy neki és a beteghordónak ketten kellett felvinniük 84 éves, daganatos beteg nagymamáját a kórház második emeletére, ahol most nehezen mozgó édesanyja nem tudja látogatni, mert nem tud felmenni hozzá a lépcsőn.

A kórház illetékese a Blikknek azt mondta, felmérik egy második lift kialakításának lehetőségeit.

(Ajánlókép: A mátészalkai kórház - Globetrotter19 - Wikimédia)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 3,8 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.