Hihetetlen dokumentumok kerültek elő a patkányvonalon megújuló MSZP reformprogramjáról

vélemény
2019 április 29., 11:18
comments 208

Izgalmas dokumentumcsomagot "fújt be a szél" a 444 postaládájába. Mint rövid tanulmányozás után kiderült, a pakk az MSZP nagy nyilvánosság előtt csak pár napja felvállalt, a párt gyökeres megújítását célzó, leginkább Bangóné Borbély Ildikó nevéhez köthető reformcsomagjának legfontosabb elemeit tartalmazza. 

Az utóbbi időben sokak által "együttműködőnek", "simulékonynak", sőt a radikálisabbak által egyszerűen "Fidesz-bérencnek" bélyegzett párt a jelek szerint markáns, új arculattal igyekszik elhelyezni magát a politikai palettán. 

A frissen előkerült anyagok fényében már nem is annyira meglepő az a hétfői hír, hogy minden szocialista politikus közül éppen az eddig értelmesnek tűnő Ujhelyi István állt bele szügyig a Bangóné-féle patkányozásba, sőt tekerte maximumra a patkánymétert a "patkánykormányzás" kifejezés meghonosításával.

De ne én beszéljek, tegyék meg azt a dokumentumok! Vedd fel a fülhallgatót és ismerkedj meg az új, progresszív, európai értelemben vett rágcsálópárttal!

Kutatások, terepismeret

Ezen a belső használatra készült videón egy MSZP-s aktivista kormánypárti szavazókat azonosít egy ismert, ezek szerint a színfalak mögött a szocialistákkal szimpatizáló válogatott futballista segítségével:

link Forrás

Belső megtisztulás

Egy másik, túlzás nélkül megrázó akcióvideón az MSZP reformszárnya fideszes együttműködőket azonosít a pártszékházban:

link Forrás

Demográfia, családpolitika

Azt még a párt támogatói is elismerik, hogy az MSZP lépéskényszerbe került a kormány családpolitikai programja miatt. De mostanában semmilyen területen sem tudnak hibázni, íme a szocialisták válasza a fideszes népesedéspolitikai pontokra:

link Forrás

Formaságok, apró jelek

AZ MSZP-ben egyre többen érezték úgy mostanában, hogy ideje megszabadulni a múlt utolsó formaiságaitól, azoktól az apróságoktól, amik egyre furcsábban hatnak egy XXI. századi párt esetében. Ennek a megújulásnak a jegyében az MSZP kongresszusain információnk szerint ezentúl a következő dalt fogják énekelni az Internacionálé helyett:

link Forrás

Belső képzés

Jó ideje küzd az MSZP azzal a problémával, hogy a párt stratégáinak mintha fogalma sem lenne, hogyan élnek az átlagos választópolgárok. A története legjelentősebb reformfolyamatát elindító párt az alábbihoz hasonló oktatóvideók segítségével ismerkedik a szavazópolgárok mindennapjaival:

link Forrás

A választási csodafegyver

A dokumentumcsomag talán legforróbb felvételéből pedig az derül ki, hogy az MSZP-nek az EP- és önkormányzati választásokra sikerült leigazolnia egy igazi hírességet, Kittenberger Kálmán személyében:

link Forrás

A siker ezek után nem maradhat el semmiképp!

Ha azt gondolná, hogy amit eddig leírtam, az puszta viccelődés, nem tévedne ugyan nagyot, de mielőtt elhamarkodottan ítélne, nézze meg, mit tol az MSZP a Facebookon!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.