Hihetetlen dokumentumok kerültek elő a patkányvonalon megújuló MSZP reformprogramjáról

Izgalmas dokumentumcsomagot "fújt be a szél" a 444 postaládájába. Mint rövid tanulmányozás után kiderült, a pakk az MSZP nagy nyilvánosság előtt csak pár napja felvállalt, a párt gyökeres megújítását célzó, leginkább Bangóné Borbély Ildikó nevéhez köthető reformcsomagjának legfontosabb elemeit tartalmazza. 

Az utóbbi időben sokak által "együttműködőnek", "simulékonynak", sőt a radikálisabbak által egyszerűen "Fidesz-bérencnek" bélyegzett párt a jelek szerint markáns, új arculattal igyekszik elhelyezni magát a politikai palettán. 

A frissen előkerült anyagok fényében már nem is annyira meglepő az a hétfői hír, hogy minden szocialista politikus közül éppen az eddig értelmesnek tűnő Ujhelyi István állt bele szügyig a Bangóné-féle patkányozásba, sőt tekerte maximumra a patkánymétert a "patkánykormányzás" kifejezés meghonosításával.

De ne én beszéljek, tegyék meg azt a dokumentumok! Vedd fel a fülhallgatót és ismerkedj meg az új, progresszív, európai értelemben vett rágcsálópárttal!

Kutatások, terepismeret

Ezen a belső használatra készült videón egy MSZP-s aktivista kormánypárti szavazókat azonosít egy ismert, ezek szerint a színfalak mögött a szocialistákkal szimpatizáló válogatott futballista segítségével:

Belső megtisztulás

Egy másik, túlzás nélkül megrázó akcióvideón az MSZP reformszárnya fideszes együttműködőket azonosít a pártszékházban:

Demográfia, családpolitika

Azt még a párt támogatói is elismerik, hogy az MSZP lépéskényszerbe került a kormány családpolitikai programja miatt. De mostanában semmilyen területen sem tudnak hibázni, íme a szocialisták válasza a fideszes népesedéspolitikai pontokra:

Formaságok, apró jelek

AZ MSZP-ben egyre többen érezték úgy mostanában, hogy ideje megszabadulni a múlt utolsó formaiságaitól, azoktól az apróságoktól, amik egyre furcsábban hatnak egy XXI. századi párt esetében. Ennek a megújulásnak a jegyében az MSZP kongresszusain információnk szerint ezentúl a következő dalt fogják énekelni az Internacionálé helyett:

Belső képzés

Jó ideje küzd az MSZP azzal a problémával, hogy a párt stratégáinak mintha fogalma sem lenne, hogyan élnek az átlagos választópolgárok. A története legjelentősebb reformfolyamatát elindító párt az alábbihoz hasonló oktatóvideók segítségével ismerkedik a szavazópolgárok mindennapjaival:

A választási csodafegyver

A dokumentumcsomag talán legforróbb felvételéből pedig az derül ki, hogy az MSZP-nek az EP- és önkormányzati választásokra sikerült leigazolnia egy igazi hírességet, Kittenberger Kálmán személyében:

A siker ezek után nem maradhat el semmiképp!

Ha azt gondolná, hogy amit eddig leírtam, az puszta viccelődés, nem tévedne ugyan nagyot, de mielőtt elhamarkodottan ítélne, nézze meg, mit tol az MSZP a Facebookon!

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.