Bangóné szerint azért népszerű a Fidesz, mert túl sok a patkány

politika
2019 április 26., 07:39

Frissítés: Bangóné Bangóné Borbély Ildikó azt állítja, meg sem fordult a fejében, hogy a Fidesz-szavazók patkányok, de azért bocsánatot kér.

Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s parlamenti képviselő az ATV reggeli műsorának vendége volt, ahol arra a kérdésre, hogy hogyan lehetséges, hogy folyamatosan emelkedik a Fidesz támogatottsága, ezzel válaszolt:

„...sok a patkány Magyarországon. Ha már a patkánytéma felhozódott itt Budapesten. És nem csak Budapesten. (...) Mindenki úgy gondolja, ahogy akarja. Ezt meg kellene állítani, a patkányinváziót is, mert nagyon sok kárt tudnak okozni Magyarországon és okoztak is az elmúlt időszakban.”

link Forrás

Nem tudni, Bangóné pontosan mit akart mondani, de a kontextus alapján eléggé valószínű, hogy lényegében a Fidesz szavazóit patkányozta le. A Fidesz holdudvara ki is akadt ezen, az egyik első felháborodó azonban éppen az az ember, akinek soha nem kellett a szomszédba mennie egy kis patkányozásért: Bayer Zsolt. Ő ezt posztolta a Facebookra:

link Forrás

Bayer Zsolt maga is patkányozott már, tavaly azokat nevezte patkánynak, akik megijedtek Orbán fenyegetőzésétől a választások előtt.

A magyar politikai életben az utóbbi években ismét elterjedt a politikai ellenfelek fehérjehalmazozása, patkányozása vagy parazitázása, Orbán Viktor már 2016-ban parazitákhoz és élősködőkhöz hasonlította az ellenzéket, Gajdics Ottó pedig épp a napokban hasonlította a melegekkel való együttélést ahhoz, ahogy az ember a száraz kutyapiszkot viseli el.

Az viszont tény, hogy ilyen magas rangú szocialista politikus ennyire nyíltan még sosem patkányozta le a Fidesz politikusait és a Fidesz szavazóit, akikből a 2018-as választás hivatalos eredményei alapján több mint 2,8 millió van Magyarországon.

A napokban egyébként Ausztriában mondott le Hitler szülővárosának alpolgármestere, ment egy versben patkányokhoz hasonlította a bevándorlókat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.