Egy író meg akarta kérdezni az Origo újságírójától, miért írt róla lejárató cikket, de rendőrökkel vezettették el a szerkesztőségből

2019 május 3., péntek 13:12
296

Kassai Zsigmond író, a József Attila Kör Irodalmi Egyesület korábbi titkára péntek délelőtt megpróbált bemenni az Origo szerkesztőségébe, hogy megkérdezze, miért ír róla lejárató cikkeket a fideszes lap anélkül, hogy előtte bármiről megkérdeznék - írja a 24.hu. Nem jutott be.

A Kassai a lapnak elmondta, hogy az Origón március közepén jelent meg egy cikk a József Attila Kör elszámolásairól, amely tele van sugalmazásokkal, és az az állítás, hogy 150 ezer forintos fizetést kap egy támogatótól, szerinte hazugság is. Kassai szerint azóta próbál kommunikálni az Origo szerkesztőségével, legalább 17-20 e-mailt írt nekik, hogy szeretne megszólalni az ügyben, ha már a cikk megjelenése előtt nem keresték, de egyikre sem válaszoltak. Végül a cégjegyzékből kiderítette, hol működik a lap szerkesztősége, és odament.

A szerkesztőségbe azonban nem jutott be, mert a biztonsági őr rendőröket hívott, akik elvezették.

Kassai elmondta, a biztonsági őr leültette az aulában, ezután jöttek a rendőrök, akik az író szerint korrektek voltak, azt mondták, hogy segítenek feljelentést tenni, ha kéri, de kivezették az előtérből.

Előtte viszont még megkérdezték az őrt, hogy alkoholos befolyásoltság alatt áll-e az író. Ő Kassai szerint azt mondta, hogy igen. „Én pedig mondtam, hogy nem állhatok alkohol befolyása alatt, hiszen muszlim vagyok. Ezek után megkérdezte tőlem a biztonsági őr, hogy akkor robbanószer, szúró-vágó eszköz van-e nálam – mondta Kassai a 24-nek. Hozzátette, gondolkozik azon, hogy feljelentést tegyen-e.

Korábban a Momemtum politikusai is bementek már a lap szerkesztőségébe, amit az Origo zokon is vett.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt