Rákosi Tamás eladta a két legfontosabb médiaérdekeltségét

2019 május 3., péntek 16:50
60

Eladta az IKO Holdingban lévő 49 százalékos, és az Atmediában lévő 32,67 százalékos tulajdonrészét Rákosi Tamás - közölte az IKO Holding az MTI-vel. Az üzletrészek a Hunmedia Befektetési Zrt. tulajdonába kerültek, az IKO Holding Kft. tulajdonosi testülete pedig Vaszily Miklóst bízta meg az anyavállalattal együtt hat cégből álló holdingvállalat irányításával.

Az IKO Holding a TV2 Csoport legfőbb műsorgyártó partnere, az Atmedia Kft. pedig a televíziós- és online reklámpiac egyik legnagyobb saleshouse-ának számít.

Az IKO-csoport anyacége és vagyonkezelője az IKO Holding Kft., amelyben a legnagyobb tulajdonrészt a Rákosi Tamás producer érdekeltségébe tartozó, Luxemburgban bejegyzett Mangusta Invest SA birtokolta. A külföldi társaság üzletrésze és az IKO márkanév kizárólagos magyarországi használata együttesen került a Hunmédia Befektetési Zrt.-hez, míg a nemzetközi piacokon az IKO névhasználatra továbbra is Rákosi Tamás jogosult.

Rákosi Tamás szintén luxemburgi érdekeltségén, a Mangusta Invest SA-n keresztül értékesítette az Atmedia Kft.-ben lévő tulajdonrészét is. A társaság jelenleg 13 médiatulajdonos összesen 44 televíziós csatornájának reklámfelületeit értékesíti. Kiemelt partnere a TV2 Csoport, de a közmédia és az ATV reklámfelületeit is értékesítik.

Rákosi Tamás. Forrás: www.mmonline.hu

A száz leggazdagabb magyar között jegyzett, gyerekkorát Belgiumban töltő Rákosi évtizedeken át meghatározó figurája volt a magyar televíziózásnak, a cégével korábban az RTL-nek gyártott műsorokat. Dirk Gerkens átigazolása után azonban az érdekeltségében lévő cégek is a TV2 közelében kötöttek ki. A mostani adásvétellel ezek a cégek még közelebb kerülnek a fideszes médiához, az IKO-t az a Vaszily Miklós fogja irányítani, aki jelenleg a TV2 elnöke, de korábban ő volt az MTVA és az Echo Tv vezérigazgatója is.

Arról, hogyan került egyre közelebb egymáshoz Rákosi és az új NER-elit, itt írtunk bővebben.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt