A CDU elnöke szerint a Fidesz ki fog lépni az Európai Néppártból

2019 május 6., hétfő 19:48
141

Annegret Kramp-Karrenbauer, a Németországban kormányzó Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke arra számít, hogy a Fidesz ki fog lépni az Európai Néppártból (EPP).

„Az elmúlt napok viselkedésével és az olasz Liga vezetőjével tartott találkozóval világos jelét adta annak, hogy el fogja hagyni az EPP-t”

– mondta Orbán Viktorról a legnagyobb német kormánypárt első embere.

Kramp-Karrenbauer emlékeztetett, hogy a Fidesznek felfüggesztették a tagságát az Európai Néppártban, és így az EPP döntéseiben nem vehet részt. „Ez nyilvánvaló próbatétel volt Orbán Viktor számára” – utalt a párttagság felfüggesztésére a német politikus, aki szerint az EPP megpróbált hidat építeni Orbán felé, de a miniszterelnök viselkedése azt mutatja, hogy tudatosan eltávolodik az EPP-től.

Fotó: John Macdougall/AFP

Az APA osztrák hírügynökség felidézi, hogy a miniszterelnök megvonta a támogatását Manfred Webertől, az EPP jelöltjétől az Európai Bizottság elnöki posztjára, miután a bajor politikus egy interjúban arról beszélt, hogy ha csak a Fidesz szavazatai révén van meg az ehhez szükséges többség, akkor nem akar a bizottság elnöke lenni, amit a magyar miniszterelnök súlyos sértésnek nevezett Magyarországgal és a magyar választókkal szemben. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt