A legnagyobb magyar online szexkutatás újra a 444-en

TUDOMÁNY
2019 május 08., 14:27
comments 275

Idén már másodszor mérik meg az ELTE Pszichológiai Intézetének kutatói, hogy kivel, hogyan és mennyit dugnak és maszturbálnak a magyarok.

Az előző, 2017-es felmérésből például kiderült, hogy a kitöltők

  • átlagosan 13 évesen maszturbáltak először,
  • 17 évesen veszítették el a szüzességüket,
  • és 7 szexuális partnerük volt eddig az életük során.

A mostani teszt, ahogyan az előző is, nagyon alapos, átlagos szexuális élettel is 20-25 percig tart kitölteni, persze minél cifrább dolgokat csinál az ember, annál hosszabb (és minél sivárabb a szexuális élete, annál rövidebb).

A teszt teljesen anonim, de ha valaki megadja az email címét, akkor részt vehet egy sorsoláson, amin 15 darab 14 ezer forint értékű media marktos vásárlási utalványt lehet nyerni.

Ezen kívül az sem árt, ha az ember néha nyugodtan végiggondolja a saját (szexuális)viselkedését, hogy az mennyi örömöt vagy éppen kellemetlenséget okoz neki. A kutatás például sokat foglalkozik a szexfüggőséggel, amit hivatalosan "Kompulzív Szexuális Viselkedés Zavarnak" hívnak.

A kérdőív végén a válaszok alapján az ember egy pár soros visszajelzést is kap, hogy mire érdemes odafigyelnie akár a szexuális életével, akár általánosabban az életvezetéssel kapcsolatban.

Az eredményekről itt a 444-en lehet majd először olvasni.

Szóval ELTE szexfelmérés errefelé.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.