Az amerikai kormány megduplázta a kínai áruk vámtarifáját

2019 május 10., péntek 5:19
338

Miután összeomlottak a kereskedelmi tárgyalások Kína és az Egyesült Államok között, az amerikai kormány 200 milliárd dollárnyi kínai termék eddigi 10 százalékos vámértékét 25 százalékra emelte. Peking erre azt ígérte, hogy megtorolják a lépést. A kínai vezetés azt mondta, nagyon sajnálják az amerikaiak lépését, és megteszik a szükséges ellenintézkedéseket.

A megduplázott tarifák a főleg halakat, táskákat, ruhákat és cipőket érint. 

Fotó: Li xiaofei/Imaginechina

A két fél intenzív tárgyalásokban volt az elmúlt hónapok során, de már sejteni lehetett, hogy gond lehet, amikor Trump a hét elején lehetséges újabb vámok kivetéséről posztolt Twitterre. 

A Reuters korábban arról írt amerikai kormányzati és üzleti források alapján, hogy Kína újra végigment a megszületett megállapodás vázlatán, és számos már megegyezett kérdést egyoldalúan újraírtak. Állítólag mind a hét fejezetben Kína egyszerűen törölte azokat a vállalásait, melyek törvénymódosításokkal oldottak volna meg olyan problémákat, mint amerikai szabadalmak ellopásának kérdése, a versenyt szabályzó törvények, a pénzügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés kérdése és az árfolyam-manipuláció. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt