Orbán nem vállalja a vitát Timmermansszal

Több 444 videó?
Szeretném

A szocialista EP-frakció jelöltje az Európai Bizottság elnöki posztjára, Frans Timmermans május 18-án Budapestre érkezik az MSZP meghívására, és ha már erre jár, örömmel kiállna vitatkozni Orbán Viktorral - jelentették be néhány órája.

A 24.hu kérdésére Havasi Bertalan szóvivő gyorsan eloszlatott minden esetleges kételyt:

„Miniszterelnök úr megköszönte a felkérést, de nem fogadta el a meghívást. Nem volna ugyanis helyes, ha Magyarország miniszterelnöke beleavatkozna Timmermans és Weber csúcsjelölt urak választási kampányába.”

Csúcsjelöltek vitája: balra Weber, jobbra Timmermans, köztük a vitán vezető újságírókFotó: Malte Ossowski/SVEN SIMON/Picture-Alliance/AFP

Orbán Viktor egyébként meglehetősen sokat foglalkozik a csúcsjelöltek választási kampányával, nemrég például azzal kavart vihart, hogy megvonta a támogatását a saját pártcsaládja által kiválasztott Manfred Webertől, miközben össze-vissza kavar az európai pártcsaládok között. 

Hasonló választási vitán Orbán Viktor 2006 óta nem vesz részt.

Tóth Bertalan, az MSZP-P listavezetője Trócsányi László kormánypárti listavezetőt hívta volna vitázni, de ő sem járt sikerrel: a Fidesz szerint azért nem áll ki a miniszter, mert kibékíthetetlen az ellentét a Fidesz és a szocialisták között a bevándorlás kérdésében, félrebeszélésre pedig nem kíváncsiak - írták az atv.hu-nak.