Hangszigetelő üveglapokat szerel fel a Budapest Airport a reptér környéki házakra

közlekedés
2019 május 15., 06:39
comments 93

Zajfogó célból ablakszigetelési programot hirdet a Budapest Airport egy hozzávetőleg ezer ingatlant érintő területen.

A Magyar Nemzet szerdai lapszámban azt írták, a részvételhez mindössze az szükséges, hogy a házak tulajdonosai jelezzék ez irányú igényüket.
Az érintett körzetek lakóit hamarosan levélben értesíti a repülőtér üzemeltetője.
Ingatlanonként átlagosan 400 ezer forintból hang- és hőszigetelő üveglapokat szerelnek fel, általában bontás nélkül - olvasható a lapban.

Áprilisban jelentette be Tarlós István főpolgármester és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, hogy megállapodás született arról, hogy augusztustól bevezetik az éjszakai repülési tilalmat Budapest felett. Éjfél és hajnali öt óra között, a mélyalvási időszakban tervezetten nem szállhatnak majd fel és le repülőgépek a Liszt Ferenc-repülőtéren.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.