Két földikutya melegházassága miatt nagyon megharagudott egy amerikai rajzfilmre Gorka Sebestyén

POLITIKA
2019 május 16., 09:04
comments 165

Gorka Sebestyén America First című rádióműsorában beszélt az Arthur című rajzfilm sorozatról.

„Ez a kultúránkért folytatott háború, ezért vagyunk itt.  Nincs civil társadalom, nincs barátság, nincs család, csak permanens forradalom.”

A Washington Post beszámolója szerint Gorka többek között ezeket mondta, miután a 15 éve műsoron lévő rajzfilm új epizódja két mellékszereplő földikutya melegházasságát mutatta be. Nigel Ratburn, a főszereplő Arthur általános iskolai tanára házasodik össze egy Patrick nevű csokoládékészítővel.

link Forrás

Az epizódban nincs különösebb utalás a házasuló felek nemére, de mindkét rágcsáló zakóban van az esküvőn, innen és nevükből is lehet következtetni, hogy azonos neműek. Gorkával szemben a rajzfilm szereplői semmilyen különösebb jelentőséget nem tulajdonítanak annak, hogy azonos nemű rágcsálók házasodnak össze.

A brit születésű, magyar származású Gorka korábban a Breitbart nevű szélsőjobboldali portál szerzője volt, után egy ideig a Fehér Házban dolgozott Trump elnök mellett, de aztán 2017 augusztusában távoznia kellett, miközben az elnöki tanácsadóként működő szintén volt Breitbartos Steve Bannon is folyamatosan veszített a befolyásából.

A magyar kormányzati szereplőkhöz képest egyébként Gorka reakciója visszafogott, Kövér László országgyűlési elnök tegnap hasonlította a pedofilokhoz a gyerekre vágyó homoszexuális párokat, amivel ma Gulyás Gergely Általános Miniszter is egyetértett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.