A 4iG 1,3 milliárd forintos szerződést kötött a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltatóval

gazdaság
2019 május 21., 18:34

A 4iG Nyrt. kedden nettó 1,297 milliárd forint értékű szerződést írt alá a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.-vel – közölte a cég a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A 4iG az MTI-hez eljuttatott közleményében ismerteti: a NISZ Zrt. a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) által a LicensePort Zrt., a 4iG Nyrt., a CompuTREND Zrt., a Delta Systems Kft., a Grepton Zrt., az EXE Magyarország Zrt. és a TRACO Zrt. alkotta konzorciummal megkötött keretmegállapodás 2. része alapján, a verseny újranyitásával folytatott le közbeszerzést. A szerződés alapján a 4iG nettó 1,297 milliárd forint értékben szállíthat Oracle licenceket és az ahhoz szükséges gyártói terméktámogatást a NISZ-nek, illetve háttérintézményeinek.

A 4iG Nyrt. közölte, hogy a cég az Oracle kiemelt partnere, a magyar IT-nagyvállalat átfogó és naprakész technológiai ismeretével teljes körű szolgáltatást nyújt a világcég üzleti megoldásainak tervezésében, kiépítésében, telepítésében, üzemeltetésében és támogatásában.

A 4iG Nyrt. részvényeit a BÉT standard kategóriájában jegyzik, kedden 4095 forinton zárták a kereskedést, 2,38 százalékkal (95 forinttal) magasabban a előző záróárnál. Az elmúlt egy évben a legalacsonyabb áruk 320 forint, a legmagasabb 5100 forint volt – írja az MTI.

A cégnek már így is 1700 százalékkal nőtt az eredményességi mutatója.

photo_camera Fotó: tejhatalom/Tumblr

A NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.-t 2011-ben hozták létre a Kopint-Datorg Zrt.-ből, akkor került állami tulajdonba. Főleg a választási rendszert üzemelteti, és a T-Systems által vezérelt, kibervédelemért felelős SOC-ban ad szakértői tanácsokat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.