A központi médiaalapítványtól érkezik a Blikk kiadójának új vezetője

Illusztráció: Kiss Bence/444

Szeptember 1-étől Kovács Tibor vezeti a Ringier Axel Springer Magyarország kiadót (RAS) - írja a Marketing&Média online kiadása. A RAS a kiadója a legnagyobb példányszámú napilapnak, a Blikknek, továbbá több népszerű életmód-, női-, gasztro-, és rejtvénymagazinnak is.

Kovács kedden távozott a kormányzati médiaalapítvány (Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány - KESMA) tulajdonában álló Lapcom Zrt. kiadó éléről, ahol 2013 óta dolgozott, 2018 óta ügyvezető igazgatója is volt a cégnek.  

A Lapcom 2017-ben lett része a kormányzati médiabirodalomnak: akkor Andy Vajna egykori filmügyi biztos vette meg a céget, amely többek közt a Bors bulvárlap, valamint a Kisalföld és Délmagyarország megyei lapok kiadásáért felel. Ezután jelentős tisztogatás történt: kirúgták a lapok főszerkesztőit, miközben stratégiai igazgatóként érkezett a kormánypárti médiában kipróbált Élő Gábor. 

2018 őszén aztán a vállalat a Mediaworks kezelésébe került, de csak pillanatokra, hogy beolvadjon a nagy kormányzati olvasztótégelybe, és a központi médiaalapítvány része legyen. 

Kovács korábban dolgozott már a Ringier-nél is: 1999 és 2006 között vezette a Blikk kiadójánál előbb HR-vezető, majd divízió igazgatóként alkalmazták. Részt vett később a Ringier és az Axel Springer fúziójának előkészítésében is, mielőtt a Lapcomhoz távozott. 

(Kiegészítésként fontos megjegyezni, hogy 2007 után Kovács vezette a Népszabadság Zrt.-t is, 2011 óta pedig a Magyar Lapkiadók Egyesületének elnöke.) 

Március végén a 444-en elsőként írtunk arról, hogy harminc év után még az idén távozik a Ringier Axel Springer éléről Bayer József vezérigazgató és a pénzügyi vezető Király Mária. Mindketten lemondanak igazgatóságban is betöltött pozíciójukról is. 

A tulajdonos Ringier Axel Springer Mediát vezető Mark Dekan azt nyilatkozta a kinevezés után, hogy Kovácsot „kiterjedt piacismerete, szaktudása és munkatársai iránti elkötelezettsége” is tökéletesen alkalmassá teszi a pozícióra. Ugyanitt megköszönte Bayer harminc éves munkáját, és a legjobbakat kívánta neki a továbbiakhoz. 

A Blikk elmúlt éveinek történetét és sodródását a kormány felé decemberi cikkünkben jártuk körül. (mmonline.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.