A központi médiaalapítványtól érkezik a Blikk kiadójának új vezetője

Média
2019 május 23., 12:03
comments 34
photo_camera Illusztráció: Kiss Bence/444

Szeptember 1-étől Kovács Tibor vezeti a Ringier Axel Springer Magyarország kiadót (RAS) - írja a Marketing&Média online kiadása. A RAS a kiadója a legnagyobb példányszámú napilapnak, a Blikknek, továbbá több népszerű életmód-, női-, gasztro-, és rejtvénymagazinnak is.

Kovács kedden távozott a kormányzati médiaalapítvány (Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány - KESMA) tulajdonában álló Lapcom Zrt. kiadó éléről, ahol 2013 óta dolgozott, 2018 óta ügyvezető igazgatója is volt a cégnek.  

A Lapcom 2017-ben lett része a kormányzati médiabirodalomnak: akkor Andy Vajna egykori filmügyi biztos vette meg a céget, amely többek közt a Bors bulvárlap, valamint a Kisalföld és Délmagyarország megyei lapok kiadásáért felel. Ezután jelentős tisztogatás történt: kirúgták a lapok főszerkesztőit, miközben stratégiai igazgatóként érkezett a kormánypárti médiában kipróbált Élő Gábor. 

2018 őszén aztán a vállalat a Mediaworks kezelésébe került, de csak pillanatokra, hogy beolvadjon a nagy kormányzati olvasztótégelybe, és a központi médiaalapítvány része legyen. 

Kovács korábban dolgozott már a Ringier-nél is: 1999 és 2006 között vezette a Blikk kiadójánál előbb HR-vezető, majd divízió igazgatóként alkalmazták. Részt vett később a Ringier és az Axel Springer fúziójának előkészítésében is, mielőtt a Lapcomhoz távozott. 

(Kiegészítésként fontos megjegyezni, hogy 2007 után Kovács vezette a Népszabadság Zrt.-t is, 2011 óta pedig a Magyar Lapkiadók Egyesületének elnöke.) 

Március végén a 444-en elsőként írtunk arról, hogy harminc év után még az idén távozik a Ringier Axel Springer éléről Bayer József vezérigazgató és a pénzügyi vezető Király Mária. Mindketten lemondanak igazgatóságban is betöltött pozíciójukról is. 

A tulajdonos Ringier Axel Springer Mediát vezető Mark Dekan azt nyilatkozta a kinevezés után, hogy Kovácsot „kiterjedt piacismerete, szaktudása és munkatársai iránti elkötelezettsége” is tökéletesen alkalmassá teszi a pozícióra. Ugyanitt megköszönte Bayer harminc éves munkáját, és a legjobbakat kívánta neki a továbbiakhoz. 

A Blikk elmúlt éveinek történetét és sodródását a kormány felé decemberi cikkünkben jártuk körül. (mmonline.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.