Jó messziről buszoztatnak diákokat a felcsúti stadionba, hogy legalább valaki hangosan szurkoljon

foci
2019 május 24., 10:09
comments 183

2800 iskolás volt kint a Puskás Akadémia hazai meccsein egy számukra meghirdetett akció keretében. Erről számol be a Puskás Akadémia honlapja. 

A 2800 gyerek a felcsúti - felülkozmetikázott - nézőszámokat ismerve jelentősen megdobja a stadion kihasználtságát. Az üres székek feltöltésére a Puskás Akadémia évek óta toboroz diákokat ingyenes belépővel, versenyt hirdetve az iskolák között, külön jutalmazva a legtöbb gyerekkel érkező tanárokat. 

A részletekből az derül ki, hogy a buszos kirándulás költségeit a Puskás megtéríti. Ez nem elhanyagolható szempont. 

  • A felcsúti meccsekre ugyanis nem a környékről vitték a legtöbb diákot, hanem a szlovákiai Kéméndről. A felvidéki iskola a Puskással összefogva 11 meccsre majdnem 800 gyereket utaztatott. 
  • A második legtöbb gyerek (346 diák) a 200 kilométerre lévő Szigetvárról érkezett.
  • És csak harmadik a szinte szomszédos váli Vajda János Álatalános Iskola. 
  • Azt is írják, hogy „a Máltai Szeretetszolgálat által szervezett csoport minden hazai meccsünkre kilátogatott, őket ajándékcsomagokkal leptük meg”. 

Volt külön verseny a leghangosabb diákoknak is. A nem kifejezetten pokoli hangulatáról ismert felcsúti stadionban 15-20 gyerek már jelentős hangerővel bír. Ezt a díjat is a felvidéki diákok nyerték. 

link Forrás

A felcsútiak szerenécsre megőrizték legendás humorukat, a felhívásnak továbbra is része, hogy 

„a legfrekventáltabb ülőhelyeket biztosítjuk a mérkőzésekre a csoport tagjainak, így a pálya közelében drukkolhatnak a Puskás Akadémia FC játékosainak”.Ami nem azt jelenti, hogy beültetik őket a felcsúti stadion legzsúfoltabb részébe, a VIP-páholyokba, hanem azzal szembe, ahol szinte soha nem ül senki. 

photo_camera Valahogy tudnak helyet szorítani a buszoztatott diákoknak a lelátón

Az külön vicces, hogy miközben a Puskás Akadémia kimondott célja az, hogy a diákok kötődjenek a felcsúti csapathoz, „találkozhassanak a kedvenceikkel”, a győztes felvidéki iskola Facebook-oldalán olyan kép van fent, ahol Felcsúton nem Puskás-játékossal, hanem Gróf Dáviddal, a Honvéd kapusával készült közös kép.

link Forrás

A pénzben úszó Puskás Akadémiánál a teljes szezont felölelő székfeltöltő verseny fődíja 200 ezer forint.

photo_camera Fotó: pfla.hu

Pintér Attila, aki tavaly nyárig irányította a felcsúti csapatot, arról álmodozott:

„Remélem, hogy lesz előbb vagy utóbb 50-100 fő, aki otthon is és idegenben is buzdítja a csapatot”. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.