Donáth Anna: Ez hatalmas eredmény, de ettől még rengeteg magyar nem boldog, mert a NER ugyanúgy létezik

POLITIKA
2019 május 26., 20:55
comments 204

A Momentum eredményváróján Cseh Katalin azt mondta a 444 riporterének, hogy azt üzeni az LMP szavazóinak és az MSZP-Párbeszéd EP-listáján szereplő Jávor Benedek támogatóinak, hogy ha fontos nekik a klímavédelem és a zöldpolitika, akkor a Momentum büszkén képviselni fogja ezeket az Európai Parlamentben.

Cseh Katalin, a Momentum EP-listavezetője (b) és Donáth Anna, a párt alelnöke a Momentum Mozgalom eredményváró rendezvényén a Dürer Rendezvényházban az EP-választás napján, 2019. május 26-án.
photo_camera Cseh Katalin, a Momentum EP-listavezetője (b) és Donáth Anna, a párt alelnöke a Momentum Mozgalom eredményváró rendezvényén a Dürer Rendezvényházban az EP-választás napján, 2019. május 26-án. Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

A várhatóan szintén az EP-be kijutó Donáth Anna szerint a Momentum előnye az LMP-vel szemben az, hogy mozgalom maradtak, a vezetők is ugyanúgy szórólapoztak, és kampányoltak, és nincs náluk bázisdemokrácia sem, ami nehézkessé teszi a párt irányítását. Ő nem is érti, miért hasonlítgatták az LMP-t a Momentumhoz. (Az LMP teljes elnöksége lemond a bukás miatt.)

Cseh Katalin szerint az önkormányzati választáson is kamatoztatni tudják majd a ma nyert pozíciókat, mert EP-képviselőként betekintési jogokat kapnak, amikkel helyi ügyeket fognak tudni kitúrni.

Donáth Anna szerint ez hatalmas eredmény, de ettől még Magyarországon rengeteg ember nem boldog, mert a NER ugyanúgy létezik. „A mi célunk az, hogy végső soron megdöntsük a NER-t, a mai eredmény pedig fontos lépcsőfok az ehhez vezető úton” – mondta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.