Előválasztásokat tartanak Putyin pártjában

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Előválasztásokat tartanak vasárnap a kormányzó Egységes Oroszország pártban – amit Vlagyimir Putyin alapított –, így állítanak jelölteket a szeptemberi választásokra, amiken a szövetségi parlament négy egyéni választókörzetének mandátumáról és regionális meg helyi vezetőkről, törvényhozásokról és képviselői testületekről döntenek majd.

A kormánypárt jelöltségének elnyeréséért 4634-en küzdenek. Ez az Egységes Oroszország szerint azt jelenti, hogy egy-egy helyre átlagosan kb. négyen aspirálnak. A részvevők 38 százaléka 35 évesnél fiatalabb.

Szeptemberben az Oroszországi Föderáció 45 szövetségi régiójában 74 kampányt tartanak majd. 18 régióban a legmagasabb szintű vezető tisztségviselőket, 13-ban a regionális törvényhozás képviselőit, 22-ben adminisztratív központok önkormányzati képviselőit, háromban pedig ilyen központok vezetőit választják majd meg. A választópolgárok emellett az Állami Duma (a szövetségi parlament) négy egyéni választókörzetének sorsáról döntenek. (MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.