Előválasztásokat tartanak Putyin pártjában

külföld
2019 május 26., 15:24
comments 12

Előválasztásokat tartanak vasárnap a kormányzó Egységes Oroszország pártban – amit Vlagyimir Putyin alapított –, így állítanak jelölteket a szeptemberi választásokra, amiken a szövetségi parlament négy egyéni választókörzetének mandátumáról és regionális meg helyi vezetőkről, törvényhozásokról és képviselői testületekről döntenek majd.

A kormánypárt jelöltségének elnyeréséért 4634-en küzdenek. Ez az Egységes Oroszország szerint azt jelenti, hogy egy-egy helyre átlagosan kb. négyen aspirálnak. A részvevők 38 százaléka 35 évesnél fiatalabb.

Szeptemberben az Oroszországi Föderáció 45 szövetségi régiójában 74 kampányt tartanak majd. 18 régióban a legmagasabb szintű vezető tisztségviselőket, 13-ban a regionális törvényhozás képviselőit, 22-ben adminisztratív központok önkormányzati képviselőit, háromban pedig ilyen központok vezetőit választják majd meg. A választópolgárok emellett az Állami Duma (a szövetségi parlament) négy egyéni választókörzetének sorsáról döntenek. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.