Bayer Zsolt mutatja az új irányt: A külföldiek mellett most már a zöldeket is lehet gyűlölni

POLITIKA
2019 május 28., 15:27
comments 646

Izgalmas új publicisztikával jelentkezett Bádog nevű blogján Bayer Zsolt, a kormánypárt szellemi hátországának egyik alapembere.

EZ MOST TÉNYLEG FONTOS!

címmel megjelent írásában Bayer olyan álláspontokat gyűjtött össze, amik tagadják, hogy az emberi tevékenység okoz katasztrofális klímaváltozást a Földön.

„Igen, a "klímakatasztrófa" a legjobb üzletek egyike, a "zöldpolitika" pedig a globalizáció egyik fedőszerve.”

Így foglalja össze most tényleg fontos üzenetének lényegét Bayer. A fideszes aktivista figyelme valószínűleg azért fordult a zöld mozgalom felé, mert a vasárnap befejeződött európai parlamenti választásokon a különböző európai zöld, környezetvédő pártok sokat erősödtek (erről itt írtunk bővebben), miközben a magyar kormány által áhított, európai léptékű szélsőjobbos áttörés elmaradt.

Az eredményeknek megfelelően a fideszes agytrösztökben azonnal elkezdődött a zöld mozgalom diszkreditálása. Az elmúlt napokban olyan nagyágyúk szólaltak meg a témában, mint Nógrádi György vagy G. Fodor Gábor. A fideszes mesterüzenet:

a klímaügy csak a bevándorlás elfedésére szolgál.

Lényegében ehhez a kórushoz csatlakozott most Bayer Zsolt, mint írja

„aki kétségbe meri vonni az új világtrendet, az ki van kiáltva bolondnak vagy gazembernek. Mert a világboldogítók és világmegváltók nem tűrnek ellentmondást.”

A blogján közzétett anyagban egyébként olyasmikről van szó, hogy

 • A klíma eddig is folyton változott;
 • az emberi tevékenységnek erre nincs jelentős hatása;
 • amúgy is halnak ki fajok tömegesen, nem nagy dolog az;
 • az meg csak egy rémhír, hogy az embereknek ne lehetne optimális egy másik klíma is;
 • szóval nem olyan nagy ügy ez az egész;
 • a klímaügy politikai kártya
 • meg nagy üzlet
 • valójában erkölcstelen
 • és pont hogy felpörgeti a környezetszennyezést.

Akit érdekel, hogy a Bayer Zsolt - Nógrádi György - G. Fodor Gábor támadóék látókörén kívül eső tudomány mit mond a dologról, annak ajánlom

Túlvagyunk már azon, hogy ezt finoman csak globális felmelegedésnek hívjuk

című cikkünket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

 1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
 2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
 3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt