Bayer Zsolt mutatja az új irányt: A külföldiek mellett most már a zöldeket is lehet gyűlölni

Izgalmas új publicisztikával jelentkezett Bádog nevű blogján Bayer Zsolt, a kormánypárt szellemi hátországának egyik alapembere.

EZ MOST TÉNYLEG FONTOS!

címmel megjelent írásában Bayer olyan álláspontokat gyűjtött össze, amik tagadják, hogy az emberi tevékenység okoz katasztrofális klímaváltozást a Földön.

„Igen, a "klímakatasztrófa" a legjobb üzletek egyike, a "zöldpolitika" pedig a globalizáció egyik fedőszerve.”

Így foglalja össze most tényleg fontos üzenetének lényegét Bayer. A fideszes aktivista figyelme valószínűleg azért fordult a zöld mozgalom felé, mert a vasárnap befejeződött európai parlamenti választásokon a különböző európai zöld, környezetvédő pártok sokat erősödtek (erről itt írtunk bővebben), miközben a magyar kormány által áhított, európai léptékű szélsőjobbos áttörés elmaradt.

Az eredményeknek megfelelően a fideszes agytrösztökben azonnal elkezdődött a zöld mozgalom diszkreditálása. Az elmúlt napokban olyan nagyágyúk szólaltak meg a témában, mint Nógrádi György vagy G. Fodor Gábor. A fideszes mesterüzenet:

a klímaügy csak a bevándorlás elfedésére szolgál.

Lényegében ehhez a kórushoz csatlakozott most Bayer Zsolt, mint írja

„aki kétségbe meri vonni az új világtrendet, az ki van kiáltva bolondnak vagy gazembernek. Mert a világboldogítók és világmegváltók nem tűrnek ellentmondást.”

A blogján közzétett anyagban egyébként olyasmikről van szó, hogy

  • A klíma eddig is folyton változott;
  • az emberi tevékenységnek erre nincs jelentős hatása;
  • amúgy is halnak ki fajok tömegesen, nem nagy dolog az;
  • az meg csak egy rémhír, hogy az embereknek ne lehetne optimális egy másik klíma is;
  • szóval nem olyan nagy ügy ez az egész;
  • a klímaügy politikai kártya
  • meg nagy üzlet
  • valójában erkölcstelen
  • és pont hogy felpörgeti a környezetszennyezést.

Akit érdekel, hogy a Bayer Zsolt - Nógrádi György - G. Fodor Gábor támadóék látókörén kívül eső tudomány mit mond a dologról, annak ajánlom

Túlvagyunk már azon, hogy ezt finoman csak globális felmelegedésnek hívjuk

című cikkünket.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.