Tényleg megveszi Vida József a TV2-t

Média
2019 május 29., 15:55

A TV2-csoport erősítette meg, hogy komolyra fordult a korábbi érdeklődés, és amennyiben lezárulnak a tranzakciók, és a Gazdasági Versenyhivatal is hozzájárulását adja, akkor Vida Józsefnek, a Takarékbank elnök-vezérigazgatójának érdekeltségébe kerül a TV2 médiaportfóliója.

A közlemény Vidát úgy jellemzi, hogy a média mellett jelentős befektetésekkel rendelkezik a pénzügyi szektorban és a banki informatika területén, valamint az ingatlankezelés és a pénzügyi tanácsadás területein is. Vida cége, az Abraham Goldmann Bizalmi Vagyonkezelő Zrt. 100 százalékos tulajdonos lesz.

Mielőtt Vida érdeklődéséről lehetett volna hallani, elterjedt, hogy Mészáros Lőrinc is érdeklődik a TV2 iránt. Vida nem állt távol Mészáros Lőrinctől. Tavaly Vida azt nyilatkozta, hogy „Nem vagyok Mészáros Lőrinc strómanja”, de azt lehet tudni róla, hogy

  • Mészáros még „gázszerelőmesterként” vezette be a szülei lakásába a gázt,
  • a Takarékbank Mészárosnak milliárdos kölcsönöket adott,
  • Mészáros érdekeltségébe került a takarékszövetkezetek teljes informatikai fejlesztését végző cég,
  • és a legegyértelműbb jelzésként Vida a Mészáros Lőrinc és családja cégbirodalmának középpontjában álló Opus Global Zrt. igazgatósági tagja is lett.
Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.