Tényleg megveszi Vida József a TV2-t

A TV2-csoport erősítette meg, hogy komolyra fordult a korábbi érdeklődés, és amennyiben lezárulnak a tranzakciók, és a Gazdasági Versenyhivatal is hozzájárulását adja, akkor Vida Józsefnek, a Takarékbank elnök-vezérigazgatójának érdekeltségébe kerül a TV2 médiaportfóliója.

A közlemény Vidát úgy jellemzi, hogy a média mellett jelentős befektetésekkel rendelkezik a pénzügyi szektorban és a banki informatika területén, valamint az ingatlankezelés és a pénzügyi tanácsadás területein is. Vida cége, az Abraham Goldmann Bizalmi Vagyonkezelő Zrt. 100 százalékos tulajdonos lesz. 

Mielőtt Vida érdeklődéséről lehetett volna hallani, elterjedt, hogy Mészáros Lőrinc is érdeklődik a TV2 iránt. Vida nem állt távol Mészáros Lőrinctől. Tavaly Vida azt nyilatkozta, hogy „Nem vagyok Mészáros Lőrinc strómanja”, de azt lehet tudni róla, hogy

  • Mészáros még „gázszerelőmesterként” vezette be a szülei lakásába a gázt,
  • a Takarékbank Mészárosnak milliárdos kölcsönöket adott, 
  • Mészáros érdekeltségébe került a takarékszövetkezetek teljes informatikai fejlesztését végző cég,
  • és a legegyértelműbb jelzésként Vida a Mészáros Lőrinc és családja cégbirodalmának középpontjában álló Opus Global Zrt. igazgatósági tagja is lett.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.