Mészáros Lőrinc is megirigyelheti Rogán Cecília és Sarka Kata cégének szárnyalását

gazdaság
2019 június 01., 03:15
comments 375

Amit a Nakama & Partners Kft. tud, azt kevesen tudják. Rogán Antal feleségének, Rogán Cecíliának és Sarka Katának a közös cége olyan dinamikus növekedésben van, hogy ha így folytatják, a végtelen lesz a végállomás. 

A köztévé által sugárzott magánszépségverseny megrendezése és a Mikulásgyár körüli sürgölődés ritka jó üzletnek tűnik.

Rogán Cecília  és Sarka Kata licenctulajdonosok, a zsűri tagjai a Magyarország Szépe - Miss World Hungary döntőjén a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Kunigunda utcai gyártóbázisán 2018. július 8-án
photo_camera Rogán Cecília és Sarka Kata az általuk rendezett és a köztévé által közvetített szépségversenyen tavaly nyáron Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

A 2015-ben indult Nakama & Partners bevételei: 

  • 2016: 51 millió
  • 2017: 517 millió
  • 2018: 1192 millió

Két év alatt 23-szoros növekedés, és már meg is van az első milliárdos év. 

A cég honlapján négy darab referencia van: a szépségversenyen és a tavalyi Mikulásgyáron kívül Rakonczai Imre zongoraestje és a Femcafé Inspiráló Nők Estje. 

Az imponáló bevételnövekedés ritka hatékony működéssel párosul. Mert az egy dolog, hogy sok pénzt folyik be a céghez, de az üzleti élettel való kezdeti ismerkedés után ennek bámulatosan nagy hányadát nyereséggé transzformálják Rogán Cecíliáék. 

A Nakama & Partners által megtermelt tiszta haszon:

  • 2016: 7,7 millió (az összbevétel 15 százaléka)
  • 2017: 221 millió (az összbevétel 42 százaléka)
  • 2018: 438 millió (az összebevétel 40 százalék)

Két év alatt 56-szorosára nőtt a Nakama adózott nyeresége.

A két tulajdonos a 2017-es év után 82 millió forintos osztalékot vett ki. Miután 2018-ban majdnem megduplázták a hasznot, így az osztalék is nőtt: 136 millió forintot vettek ki a cégből. Ebből több jut Rogán Cecíliának, mert ő a többségi tulajdonos. Hogy pontosan mennyi, azt nem tudni, de talán ad némi támpontot, hogy a pénzügyi jelentés szerint a cégben Rogán Cecília munkadíja 12 millió forint, Sarka Katáé 9,6 millió volt tavaly. 

A két üzletasszony állítólag a sport világában igyekszik majd terjeszkedni. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.