Jó ideig eltart, amíg a dunai mentésben részt vevő vízirendőrök feldolgozzák a történteket

Lázár Balázs főtörzsőrmester és Virágh István Richárd törzsőrmester a police.hu-nak beszéltek arról, hogyan zajlott a mentés a szerda esti hajóbaleset után.  Lázár Balázs elmondta, hogy a riasztás után 65-70 km/órával siettek a szolgálati hajóval a helyszínre. A szállodahajó mellől egy férfit és egy nőt húztak ki a vízből. A férfi kihűlt állapotban volt, a nőt pedig elkezdték újraéleszteni. (A rendőrségi videóból nem derül ki, hogy a nő újraélesztése sikerült-e.) Elmondták, hogy egy ideig eltart még, amíg feldolgozzák a történteket. 

A Margit híd alatt rekedt hajóroncs kiemelése továbbra is zajlik, de vasárnap nem merültek le, talán hétfőn próbálkoznak újra. Egyelőre sem a magyar, sem az osztrák, sem pedig a dél-koreai búvárok nem látnak lehetőséget a merülésre.

A szakemberek abban bíznak, hogy apad a folyó, és enyhül a sodrása. Továbbá megpróbálják leárnyékolni az elsüllyedt hajót, hogy a búvárok könnyebben mozoghassanak.

Szerda este nem sokkal 9 óra után a Margit hídnál a Viking szállodahajóval ütközött a jóval kisebb Hableány turistahajó, fedélzetén dél-koreai turistákkal, majd másodpercek alatt elsüllyedt. Hét embert a környező hajókon utazók mentettek ki, hét embernek a holttestét találták meg, mindannyian dél-koreai állampolgárok voltak. A hajóbalesetben 21 ember eltűnt. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.