A cseh kormányügynökség leállítja a miniszterelnök és az agrárminiszter cégeinek támogatását

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Csehországban tovább tagad a botrány, ami az utóbbi harminc év legnagyobb kormány-ellenes tüntetéséhez is vezetett. Az Európai Bizottság - az OLAF jelentése alapján - arra jutott, hogy rengeteg EU-s pénzt vettek fel szabálytalanul a miniszterelnökhöz és a mezőgazdasági miniszterhez köthető cégek, akik vezető politikusokként nem terelhették volna maguk felé a Brüsszelből érkező támogatásokat.

Csütörtökön a mezőgazdasági támogatások elosztásáért felelős cseh kormányügynökség vezetője bejelentette, hogy befagyasztják a kormányfő és a miniszter cégeinek járó kifizetéseket. 

Andrej Babis cseh miniszterelnök.Fotó: MICHAL CIZEK/AFP

A mezőgazdasági miniszter ugyanakkor közölte, hogy az egész EU-s eljárás valójában egy támadás a cseh agrárium ellen, és szakértői vizsgálatot indított a bizottsági jelentés hibáinak feltárására. Felhívta a figyelmet, hogy meg kell akadályozni, hogy a Cseh Köztársaságot kár érje.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.