A kormányfő és helyettese homoszexualitásán élcelődő matektankönyv került forgalomba Luxemburgban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Parlamenti interpellációig jutott egy luxemburgi matektankönyv bizarr példája. A harmadikos gimnazistáknak készült feladatgyűjtemény egyik kérdése arról szól, hogy milyen arányban kell kikeverni a fehér és piros festéket, hogy megfelelő rózsaszínre tudja festeni a hálóját Xavier, és mennyivel több fehér kell Etienne szobájához, aki halványabb rózsaszínt szeretne a sajátjába.

Xavier BettelFotó: Thierry Charlier/AFP

Beszélő nevek ezek Luxemburgban, ahol a kormányfőt Xaveir Bettelnek, egyik helyettesét pedig Etienne Schneidernek hívják, és történetesen mindketten homoszexuálisok. 

Az interpellációra reagálva az oktatási miniszter közölte, hogy a könyvet kivonják a forgalomból. A kiadója nem kívánt nyilatkozni a sajtónak. (delano.lu

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.