A Fehér Ház próbálta akadályozni, hogy egy kormányzati elemző egy kongresszusi bizottság előtt a klímatudományról beszéljen

2019 június 9., vasárnap 12:16
234

A New York Times emailek és dokumentumok alapján azt írja, a Fehér Ház megpróbálta megakadályozni, hogy az amerikai külügyminisztérium egyik vezető elemzője egy kongresszusi bizottság előtt a klímatudományról beszéljen.

A külügyminisztérium kutatóirodája végül közölte, hogy nem kíván változtatni Rod Schoonover, a Georgetown Egyetem adjunktus-professzorának beszámolóján, így végül beszélt is a klímaváltozásról szerdán a testület előtt.

Csakhogy a Fehér Ház igen szokatlan módon nem volt hajlandó befogadni Schoonover írásos vallomását a kongresszusi jegyzőkönyvek közé. A New York Times szerint ennek oka egy június 4-i email szerint az, hogy a tudomány nem áll összhangban a Trump-kormány nézeteivel.

Schoonover megjegyzéseit majdnem minden oldalon kritizálta William Happer fizikus, a Fehér Ház egyik tanácsadója, aki nem fogadja el a tudományos konszenzust a klímaváltozásról.

Fotó: Brendan Smialowski/AFP

Donald Trump amerikai elnök nem hisz a klímaváltozásban(New York Times)