Meghalt a fa, amit Trump és Macron közösen ültettek el barátságuk jeleként a Fehér Ház kertjében

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A francia elnök 2018 áprilisában látogatott el Washingtonba Donald Trump meghívására. Emmanuel Macron egyfajta gesztusként vitt magával egy tölgyfát is Észak-Franciarországból, ahol 2000 amerikai tengerészgyalogos veszett oda az első világháborúban. 

Az államfő az ajándékkal kettejük barátságának szeretett volna „gyökeret ereszteni” a Fehér Ház kertjében. Trump és Macron közösen ültették és földelték el a fát. 

A fa a szigorú törvényi előírások miatt nem maradhatott a helyén; néhány nappal később egy különleges karanténba szállították. Akkor Gerard Araud Franciarország washingtoni nagykövete a Twitteren megnyugtatott mindenkit, hogy a tölgyfát biztonságos körülmények között újra elültetik majd. 

Az AFP hírügynökség most diplomáciai forrásokra hivatkozva azt írja, hogy nem ültették újra a fát, mert az még a karanténban meghalt, és megjegyzik azt is, hogy nem sokkal élte túl Trump és Macron barátságát sem. A két politikus Irán és a nemzetközi kereskedelmi szankciók kérdésében is egymásnak feszült az elmúlt egy évben. (AFP

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 10,6 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.