Meghalt a fa, amit Trump és Macron közösen ültettek el barátságuk jeleként a Fehér Ház kertjében

A francia elnök 2018 áprilisában látogatott el Washingtonba Donald Trump meghívására. Emmanuel Macron egyfajta gesztusként vitt magával egy tölgyfát is Észak-Franciarországból, ahol 2000 amerikai tengerészgyalogos veszett oda az első világháborúban. 

Az államfő az ajándékkal kettejük barátságának szeretett volna „gyökeret ereszteni” a Fehér Ház kertjében. Trump és Macron közösen ültették és földelték el a fát. 

A fa a szigorú törvényi előírások miatt nem maradhatott a helyén; néhány nappal később egy különleges karanténba szállították. Akkor Gerard Araud Franciarország washingtoni nagykövete a Twitteren megnyugtatott mindenkit, hogy a tölgyfát biztonságos körülmények között újra elültetik majd. 

Az AFP hírügynökség most diplomáciai forrásokra hivatkozva azt írja, hogy nem ültették újra a fát, mert az még a karanténban meghalt, és megjegyzik azt is, hogy nem sokkal élte túl Trump és Macron barátságát sem. A két politikus Irán és a nemzetközi kereskedelmi szankciók kérdésében is egymásnak feszült az elmúlt egy évben. (AFP

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.