Minden vonatot forgalomba állítottak, mégis tömeg volt a balatoni vonalon

Óriási zsúfoltságra panaszkodtak az egyik balatoni vonat utasai - számolt be róla az RTL Híradó. Álltak az emberek a folyosón, az előtérben, volt, aki a földön ült. Egy 72 éves férfi azt mondta, Siófoktól Kelenföldig állnia kellett.

A MÁV állítja, felkészültek a nagy utasforgalomra, és minden működőképes vagont forgalomba állítottak. Különösen a balatoni vonalakat erősítették meg. A MÁV szóvivője szerint azonban döntést kellett hozniuk, hogy a délutáni vagy a délelőtti járatokat erősítik, és ők az előző évek tapasztalatai alapján elsősorban a délutáni járatokra figyeltek. Ezért fordulhatott elő, hogy egyes délelőtti vonatokon tömeg volt.

A MÁV szerint végsősoron az utas döntése, hogy vállalja-e állva az utazást, vagy inkább egy másik vonatot választ. Az utazás állva is biztonságos, egy előírás sem tiltja, hogy az emberek így utazzanak.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.