Minden vonatot forgalomba állítottak, mégis tömeg volt a balatoni vonalon

közlekedés
2019 június 10., 18:56
comments 505

Óriási zsúfoltságra panaszkodtak az egyik balatoni vonat utasai - számolt be róla az RTL Híradó. Álltak az emberek a folyosón, az előtérben, volt, aki a földön ült. Egy 72 éves férfi azt mondta, Siófoktól Kelenföldig állnia kellett.

A MÁV állítja, felkészültek a nagy utasforgalomra, és minden működőképes vagont forgalomba állítottak. Különösen a balatoni vonalakat erősítették meg. A MÁV szóvivője szerint azonban döntést kellett hozniuk, hogy a délutáni vagy a délelőtti járatokat erősítik, és ők az előző évek tapasztalatai alapján elsősorban a délutáni járatokra figyeltek. Ezért fordulhatott elő, hogy egyes délelőtti vonatokon tömeg volt.

A MÁV szerint végsősoron az utas döntése, hogy vállalja-e állva az utazást, vagy inkább egy másik vonatot választ. Az utazás állva is biztonságos, egy előírás sem tiltja, hogy az emberek így utazzanak.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.