Minden vonatot forgalomba állítottak, mégis tömeg volt a balatoni vonalon

Óriási zsúfoltságra panaszkodtak az egyik balatoni vonat utasai - számolt be róla az RTL Híradó. Álltak az emberek a folyosón, az előtérben, volt, aki a földön ült. Egy 72 éves férfi azt mondta, Siófoktól Kelenföldig állnia kellett.

A MÁV állítja, felkészültek a nagy utasforgalomra, és minden működőképes vagont forgalomba állítottak. Különösen a balatoni vonalakat erősítették meg. A MÁV szóvivője szerint azonban döntést kellett hozniuk, hogy a délutáni vagy a délelőtti járatokat erősítik, és ők az előző évek tapasztalatai alapján elsősorban a délutáni járatokra figyeltek. Ezért fordulhatott elő, hogy egyes délelőtti vonatokon tömeg volt.

A MÁV szerint végsősoron az utas döntése, hogy vállalja-e állva az utazást, vagy inkább egy másik vonatot választ. Az utazás állva is biztonságos, egy előírás sem tiltja, hogy az emberek így utazzanak.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.