Nem alkudhatnak ki jobb feltételeket a britek a Brexithez a német EU-miniszter szerint

eu
2019 június 11., 10:47

Akárki is lesz Nagy-Britannia következő miniszterelnöke, Európai Unió és a tagállamok nem fogják újratárgyalni a Brüsszel és London közötti Brexit-megállapodást, mondta Michael Roth, a német kormány Európa-ügyi minisztere.

Michael Roth
photo_camera Michael Roth Fotó: Monika Skolimowska/dpa Picture-Alliance/AFP

A miniszter szerint jó ha ezt ígérgetés közben észben tartják azok a jelöltek, akik most Theresa May helyére pályáznak. Az EU-t és a tagállamokat nem lehet megzsarolni - tette hozzá Roth a Reutersnek.

Theresa May május végén jelentette be, hogy lemond a miniszterelnökségről és a Konzervatív Párt vezetéséről, mivel háromszor sem sikerült keresztül vinnie a Brüsszellel kötött megállapodását a brit parlamenten. Azóta elindult a verseny a párton belül a posztért, és több jelölt azzal kampányol, hogy kedvezőbb feltételeket tud kialkudni.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.