Hszi Csin-ping jégkrémet kapott Putyintól a 66. szülinapjára

Hszi Csin-Ping kínai elnök Vlagyimir Putyin orosz elnökkel ünnepelte 66. születésnapját a kínai állami média beszámolója szerint. A két vezető Dusanbében, Tádzsikisztán fővárosában találkozott, ahol mindketten egy nemzetközi konferencián vesznek részt.

Fotó: ALEXEI DRUZHININ/AFP

Nagyon ritka, hogy a kínai állami média ilyen beszámolókat közöljön az ország vezetőinek magánéletéről, eddig a legtöbb vezető születésnapját is titokban tartották a kínaiak előtt, ezek a személyes adatok ugyanis államtitkoknak minősültek.

Most ezzel szemben Hszi születésnapjáról képeket is közöltek, és leírták, hogy a kínai elnök jégkrémet kapott Putyintól, és kínai teával hálálta meg az ajándékot. Hszi a beszámoló szerint személyes barátjának tekinti Putyint, és elmondta az orosz elnöknek azt is, hogy Putyin nagyon népszerű a kínaiak körében. (Reuters)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.