A szaúdi koronaherceg is Iránt vádolta meg a tankerek elleni támadással

A szaúdi koronaherceg, Mohammed bin Szalman először szólalt meg a nyilvánosság előtt azóta, hogy másodszor is támadás ért tankereket az Ománi-öbölben. A szaúdi herceg egyértelműen Iránt gyanúsította meg a támadás végrehajtásával, és kijelentette, hogy nem fognak hezitálni, hogy fellépjenek az érdekeltségeiket érő fenyegetésekkel szemben, írja a Guardian

Mohammed bin Szalman koronahercegFotó: STRINGER/AFP

Szalman vasárnap egy pánarab tévének beszélve elmondta, nem akarnak háborút a régióban, de meg fogják védeni az érdekeiket. Kitért arra is, hogy az irániak szerinte épp akkor támadtak rá a norvég és a japán tankerre, amikor a japán miniszterelnök Teheránban vendégeskedett, és ez is a tiszteletlenség jele. 

Irán korábban határozottan tagadta, hogy köze lenne az olajtankerek elleni támadásokhoz. A történtek hátteréről korábban részletesen is írtunk

Egy hónapon belül ez volt a második támadás a világ egyik legjelentősebb gazdasági folyosóján. A támadásért az Egyesült Államok elnöke, Donald Trump is Iránt okolta, ugyanakkor felvetette, hogy lehetségesnek tart tárgyalásokat a teheráni vezetéssel. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.