Kártalanítja a MÁV azokat az utasokat, akiket egy forgalomból kiállított szerelvényen vittek el egy tárolóvágányra

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Szombaton írtunk mi is a monori személyvonat kálváriájáról: egy forgalomból kiállított szerelvényen vitte utasait a semmi közepére a MÁV személyvonata, aztán ott is hagyta őket.

Vasárnap délelőtt közleményt adott ki a MÁV-Start, melyben azt írják, kártérítést nyújtanak azoknak az utasoknak, akik péntek délután a Nyugatiból nem tudtak elutazni a monori személyvonattal, mert egy tárolóvágányra húzták ki a kocsikat, amelyeken ültek. Belső vizsgálatot indítanak és a foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt feljelentést tesznek, hogy mielőbb tisztázzák az eset körülményeit. A vasúttársaság ezúton is utasai elnézését kéri a kellemetlenségek miatt.

A visszatérítési és kártérítési igényeket a MÁV-START ügyfélszolgálata kezeli és bírálja el, ezért a vasúttársaság arra kéri a június 15-én délután, a Nyugati pályaudvarról Monorra közlekedő 2786-os számú vonatra felszállókat, hogy az utazásra jogosító menetjeggyel, bérlettel forduljanak az ügyfélszolgálathoz. A visszatérítési igényeket az ügyfélszolgálat a lehető legrövidebb időn belül egyedileg elbírálja, és megalapozott igény esetén az utasokat kompenzálni fogja.

Írnak részletesen az eset körülményeiről is:  

Péntek délután a menetrend szerint 17:38-kor Monorra induló S50-es jelzésű járat mozdonyvezetője röviddel az indulási idő előtt a Nyugati pályaudvaron jelentette, hogy a mozdony műszaki hibája miatt nem fogja tudni továbbítani a vonatot. A vasúttársaság üzemirányítása úgy döntött, hogy a nagyobb késések elkerülése érdekében ezt a monori járatot lemondja. Ezek után az utasokat leszállították, a Nyugati pályaudvar utastájékoztató kijelzőire kiírták, hogy a vonat nem indul. A hangosbemondón keresztül többször felhívták az utasok figyelmét, hogy szálljanak át a 17. vágányon álló szerelvényre, az lesz a következő induló járat Monor felé. Az utasok leszállása után a szerelvényt az állomási tolatómozdonnyal kihúzták egy távolabbi tárolóvágányra. Később a MÁVDIREKT-hez érkezett telefonhívás egy a személykocsiban maradt utastól, aki elmondta, többen is a vonaton vannak. A Nyugati pályaudvar ügyeletese a biztonsági őrség munkatársait a helyszínre küldte, hogy kísérjék vissza az utasokat a peronokhoz a mintegy 200 méterre lévő tárolóvágánytól.

A vasúttársaság belső vizsgálatot indított annak tisztázására, hogy az indulásra váró vonaton megfelelően tájékoztatták-e az utasokat a járat elmaradásáról, illetve a kivontatás megkezdésekor meggyőződtek-e a személykocsik kiürítéséről. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.