Nagy Imre unokája: A mostani megemlékezés mintha csak Orbán egy mondatáról szólna

2019 június 16., vasárnap 19:53
178

A Nagy Imre Alapítvány vasárnap napközben koszorúzási ünnepséget tartott a mártír kormányfő új helyen felállított szobránál Nagy Imre és társai újratemetésének 30. Évfordulója alkalmából (a politikusok délelőtt koszorúztak). Az ünnepségen beszédet mondott Jánosi Katalin, Nagy Imre unokája is.

"Nagy Imre nevét újra nem kívánják hallani, emlékezetét újra kitörlik a könyvekből, szobrát látni sem akarják" - mondta Jánosi az ATV tudósítása szerint.

A Nagy Imre-szobor Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Nagy Imre unokája szerint a mostani megemlékezés mintha csak egy mondatról szólna. Ezzel Orbán Viktor beszédére utalt, amit Orbán Nagy újratemetésén mondott 30 éve. Ott hangzott el, hogy az orosz csapatokat haladéktalanul ki kell vonni az országból. Ez az Orbán által mondott mondat, amelyet a kormányzati gépezet a 30. évforduló megemlékezésének alkalmából minden másnál jobban kihangsúlyoz, és így tulajdonképpen Orbán Viktor hősi szobrának felépítésére használják a rendszerváltás 30. évfordulóját (pedig azért érdemes felidézni, hogy nem Orbán Viktor küldte haza az oroszokat).

“A diktatúra világát 56 forradalma, Nagy Imre, a kivégzett mártírok, a demokratikus ellenzék évtizedes munkája, és őszintén szólva a Szovjetunió összeomlása, a világgazdaság és világpolitika alakulása roppantotta meg” - mondta a megemlékezésen Jánosi Katalin.

"Az 1989/90-es rendszerváltás immár naponta meghamisított emléke” miatt több mint százan tüntettek vasárnap este, a megemlékzés apropóján szervezetett Szabadságkoncert előtt.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt