A Kossuth térről kipaterolt Nagy Imre-szobrot koszorúzta meg a kormány

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Tavaly decemberben végén, az éj leple alatt bontották le és szállították el a Kossuth tér sarkáról Nagy Imre volt miniszterelnök szobrát, hogy vizuálisan teljessé tehessék a Horthy-korszak visszatérését a Parlament elé. (Hasonló okok miatt távolították el a Forradalom lángját is korábban a térről.)

Varga Tamás - addig a Parlamentre néző - Nagy Imre-szobrát a Margit híd lábánál, a Képviselői Irodaháznál állították fel. Nem avatták újra, egyszerűen csak levonultak a munkások. A mártír miniszterelnök halálának és újratemetésének az évfordulóján ugyanakkor többen is koszorúztak a szobornál. 

Kásler Miklós koszorúz a szobornálFotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

A kormány nevében Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, Budapest nevében Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes, koszorút helyezett el Csárdi Antal az LMP és Vejkey Imre, a KDNP országgyűlési képviselője, és megemlékezett a mártír miniszterelnökről egyebek között az Alkotmánybíróság, a Kúria és a Honvédelmi Minisztérium is. A szobor elköltöztetéséről döntő Kövér László személyesen nem jelent meg, a nevében Tóth László, az Országgyűlési őrség parancsnoka emlékezett a volt miniszterelnökre. 

Orbán Viktor a feleségével a 301-es parcellában helyezett el egy-egy szál rózsát Nagy Imre sírjánál.  

Karácsony Gergely Göncz Árpád sírjánál emékezett 1989. június 16-ára.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.