Őrizetbe vették Michel Platinit

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Őrizetbe vették Michel Platinit, az UEFA egykori vezetőjét, írja az Independent. A lap szerint a francia rendőrök azért vehették őrizetbe az egykori legendás játékost, mert Platini támogatta Katar 2022-es vébérendezését, mely döntéssel kapcsolatban jelenleg korrupciós nyomozások zajlanak. 

Platini és barátai. AFP PHOTO / KARIM JAAFAR

A 63 éves Platini 2007 és 2016 között volt az UEFA elnöke, három éve azért kellett távoznia, mert az etikai szabályok megsértéséért hat évre minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől eltiltották. Ezt azóta négy évre mérsékelték, és idén márciusban le is járt a tiltás.

Francia sajtóértesülések szerint a rendőrség jelenleg is nyomoz azzal kapcsolatban, hogy Katar nem szavazatvásárlással szerezte-e meg a 2022-es világbajnokság rendezési jogát, ebben az ügyben vették őrizetbe Platinit, aki 2002 után a FIFA világbajnoki szervezőbizottságában is helyet kapott. 

A lapok információi szerint Nicolas Sarkozy egyik közeli tanácsadóját, Claude Gueantet is kihallgatták a rendőrök. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.