120 ezer forintra büntette a bíróság a nőt, aki a civilek melletti tüntetésen összefestette a Kossuth téri országzászló tartórúdját

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

120 ezer forintos pénzbüntetést szabott ki a bíróság egy 37 éves nőre, aki a 2017. április 12-i, a civiltörvény ellen és a CEU mellett zajlott tüntetés során összefestékezte az országzászló tartórúdját a Kossuth téren. Az ügyben Budapest V. és XIII. Kerületi Ügyészsége emelt vádat még májusban. 

A nő az esti órákban összefestett és filctollal összefirkálta a tartórudat, 50 ezer forintot el nem érő kárt okozva ezzel.

A döntés, ami gyorsított eljárásban született, egyelőre nem jogerős. 

A vádirat szövege szerint „a nő 2017. április 12-én, az esti órákban, az V. kerület, Kossuth téren tartott demonstráción vett részt, amely során az Országházzal szemben található országzászló tartójához, azt festékkel beszennyezte, valamint azon filctollal feliratokat helyezett el, és ezzel 50 ezer forintot el nem érő kárt okozott”.

Az ügyészség a nő ellen rongálás vétsége miatt emelt vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróságon és indítványozta, hogy a bíróság a tárgyalást mellőzve hozzon büntetővégzést.

A bíróság büntetővégzésében a vádlottal szemben 120.000,- Ft pénzbüntetést szabott ki. 

A vádlott és védője tárgyalás tartását kérték, így az ügy tárgyaláson folytatódik.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.