120 ezer forintra büntette a bíróság a nőt, aki a civilek melletti tüntetésen összefestette a Kossuth téri országzászló tartórúdját

120 ezer forintos pénzbüntetést szabott ki a bíróság egy 37 éves nőre, aki a 2017. április 12-i, a civiltörvény ellen és a CEU mellett zajlott tüntetés során összefestékezte az országzászló tartórúdját a Kossuth téren. Az ügyben Budapest V. és XIII. Kerületi Ügyészsége emelt vádat még májusban. 

A nő az esti órákban összefestett és filctollal összefirkálta a tartórudat, 50 ezer forintot el nem érő kárt okozva ezzel.

A döntés, ami gyorsított eljárásban született, egyelőre nem jogerős. 

A vádirat szövege szerint „a nő 2017. április 12-én, az esti órákban, az V. kerület, Kossuth téren tartott demonstráción vett részt, amely során az Országházzal szemben található országzászló tartójához, azt festékkel beszennyezte, valamint azon filctollal feliratokat helyezett el, és ezzel 50 ezer forintot el nem érő kárt okozott”.

Az ügyészség a nő ellen rongálás vétsége miatt emelt vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróságon és indítványozta, hogy a bíróság a tárgyalást mellőzve hozzon büntetővégzést.

A bíróság büntetővégzésében a vádlottal szemben 120.000,- Ft pénzbüntetést szabott ki. 

A vádlott és védője tárgyalás tartását kérték, így az ügy tárgyaláson folytatódik.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.